Konkurs lotniczy 2014 - ustalenia regulaminu

Konkurs lotniczy organizowany przez użytkowników PWM

Re: Konkurs lotniczy 2014 -propozycja

Postprzez Czesio » niedziela, 19 stycznia 2014, 23:06

Mariusz Jarzyna ze Szczec napisał(a): Mam obiekcje co do pkt.4 t.j " Każdy uczestnik może zgłosić po jednym modelu w każdej kategorii". Jak zauważyłeś w większości trzymamy się swoich ulubionych skal więc ja nie widzę problemu by kogoś ograniczać kto ma moce przerobowe- bynajmniej nie myslę o sobie :mrgreen:

To może jak w 18-, skończysz pierwszy, możesz robić drugi ? ;o)
Pozdrawiam Daniel
Czesio

Reklama

Postprzez Mariusz Jarzyna ze Szczec » niedziela, 19 stycznia 2014, 23:10

Dokładnie Czesławie. Prosto i bez ograniczeń - dowolna ilość modeli. Ocenia publika i dodatkowo sponsor. Uszanujmy adminów. To ma być zabawa a nie pucharowy konkurs modelarski a,la Bytom
Mariusz Jarzyna ze Szczec

100-lecie Niepodległości

Postprzez piotr dmitruk » niedziela, 19 stycznia 2014, 23:13

Również nie widzę sensu ograniczania ilości.
Ktoś zechce startować w innej klasie- dlaczego nie?
Ktoś zechce konkurować sam ze sobą- dlaczego nie?
To jego własne ryzyko, czy da dwa modele szybciej (słabiej) zrobione, czy dłużej popracuje nad jednym.
Pozdrawiam
Piotrek
MOJE PORTFOLIO ARCHIWUM X- W moich galeriach wskazana jest rozsądna krytyka modeli.
piotr dmitruk

Mistrz Osobliwości

Postprzez Solo » niedziela, 19 stycznia 2014, 23:17

Mariusz Jarzyna ze Szczec napisał(a):Z tą gazetą to była luźna propozycja dla uatrakcyjnienia startu (i zapobieżeniu falstartu w dłubaniu przy modelu kolegi Solo, który już jak widzimy przygotował wcześniej na tą okoliczność inboxa :mrgreen: * )
* - uwaga żart.

Naprawdę, sugestia że mógłbym oszukiwać jest niesmaczna.
Co do inboxa, to po prostu nie ukrywam, że go zrobiłem, bo nie wiedziałem że to zabronione. Liczyłem na normalny konkurs i sądziłem że w ten weekend zacznę robić model.
Solo

Postprzez BOMI21 » niedziela, 19 stycznia 2014, 23:21

Solo napisał(a):
Mariusz Jarzyna ze Szczec napisał(a):Z tą gazetą to była luźna propozycja dla uatrakcyjnienia startu (i zapobieżeniu falstartu w dłubaniu przy modelu kolegi Solo, który już jak widzimy przygotował wcześniej na tą okoliczność inboxa :mrgreen: * )
* - uwaga żart.

Co do inboxa, to po prostu nie ukrywam, że go zrobiłem, bo nie wiedziałem że to zabronione. Liczyłem na normalny konkurs i sądziłem że w ten weekend zacznę robić model.

Ani się waż go dotykać - rozetniesz folię i zostaniesz rozstrzelany na miejscu :twisted:
* - uwaga żart.
BOMI21

Postprzez piotr dmitruk » niedziela, 19 stycznia 2014, 23:24

Teraz trzeba kupić drugi model, żeby zrobić in-boxa*
* uwaga żart
Pozdrawiam
Piotrek
MOJE PORTFOLIO ARCHIWUM X- W moich galeriach wskazana jest rozsądna krytyka modeli.
piotr dmitruk

Mistrz Osobliwości

Postprzez Solo » niedziela, 19 stycznia 2014, 23:24

Oj, to muszę zamówić drugi egzemplarz.:)
Solo

Postprzez BOMI21 » niedziela, 19 stycznia 2014, 23:25

Solo napisał(a):Oj, to muszę zamówić drugi egzemplarz.:)

* uwaga żart
BOMI21

Postprzez Siema » poniedziałek, 20 stycznia 2014, 00:03

NO dobrze- przesadziłem z ilością ankiet :P

A jak ja już dawno wyrzuciłem folie i woreczki w których były ramki? Ba, nawet rozciąłem pudełko bo to Revell a ja lubię mieć otwierane do góry a nie w bok? I nie mam kota, żeby zrobić z nim zdjęcie jak trzyma gazetę i skleja model... To co wtedy? Czy mogę przystąpić do konkursu? :) *

Uwaga, żart, bo ogólnie to dowcipny ze mnie człowiek, choć tego nie widać... ;o)
Pozdrawiam!
Paweł Siemaszko
Siema

Postprzez piotr dmitruk » poniedziałek, 20 stycznia 2014, 00:23

In-box nie musi oznaczać ceremonii otwarcia pudełka.
Można przecież nawet powycinane elementy ułożyć na kartonie i sfotografować (np. z gazetą ;o) )
Wtedy wiadomo, że nie masz modelu "w ostatnim trymestrze ciąży, tuż przed porodem".
Pozdrawiam
Piotrek
piotr dmitruk

Mistrz Osobliwości

Postprzez Siema » poniedziałek, 20 stycznia 2014, 00:30

piotr dmitruk napisał(a):Wtedy wiadomo, że nie masz modelu "w ostatnim trymestrze ciąży, tuż przed porodem".

Cóż za medyczne sformułowanie :)
Pozdrawiam!
Paweł Siemaszko
Siema

Postprzez Mariusz Jarzyna ze Szczec » poniedziałek, 20 stycznia 2014, 00:48

Solo napisał(a):
* - uwaga żart.

Jak dla mnie rób go od dzisiaj. Jak zwykle trzonek ci się luzuje. A to już jest na serio :mrgreen:
Mariusz Jarzyna ze Szczec

100-lecie Niepodległości

Postprzez sebmalinowski » poniedziałek, 20 stycznia 2014, 08:26

Po proponowanej zmianie Regulamin wygląda tak:
1. W konkursie może wziąć udział każdy zarejestrowany użytkownik forum.
2. Rozegrane zostaną następujące kategorie konkursowe :
I. Skala 1/144
II. Skala 1/72
III. Skala 1/48
IV. Skala 1/32 i 1/24
3. Nie ma znaczenia czy model jest waloryzowany czy budowany prosto z pudła.
4. Każdy uczestnik może zgłosić dowolną liczbę modeli w każdej kategorii. Ocenione zostaną tylko te, który zostaną ukończone w regulaminowym terminie.
5. Uczestnik zgłasza model według schematu: [Skala] Nazwa modelu i producenta. Skala oznacza przypisanie do kategorii wymienionych w punkcie 2.
6. Uczestnik rozpoczynając wątek warsztatowy zobowiązany jest do zamieszczenia in-boxa modelu jaki chce przedstawić.
Forma in-boxu dowolnie wybrana przez uczestnika. In-box nie może pokazywać modelu już zaczętego (pomalowane, czy sklejone elementy).
7. Zdjęcie z gazetą / zrzut ekranu komputera z widoczną datą nie jest obowiązkowe - to dobra wola uczestnika.
8. Konkurs rozpoczyna się 1 lutego i trwa przez 4 miesiące.
9. Zdjęcia w galerii można umieszczać do godziny 24:00 ostatniego dnia trwania konkursu.
10. Wyłonienie zwycięzców w danej kategorii odbywa się poprzez głosowanie użytkowników forum.
11. Każdy zarejestrowany użytkownik forum może oddać dwa głosy w danej kategorii.
12. O miejscu decyduje liczba zdobytych punktów w głosowaniu.
13. Głosowanie rozpoczyna się następnego dnia po zamknięciu galerii konkursowej (zamieszczania zdjęć).
14. Jeśli zgłoszą się sponsorzy dodatkowych nagród to sponsorzy decydują o przyznaniu nagrody.
15. Nagrody od sponsorów zostaną wpisane w regulamin po zamknięciu listy sponsorów.
16. Głosowanie trwa przez 7 dni od momentu zakończenia konkursu. Głosowanie zostanie zamknięte o godzinie 24:00 ostatniego dnia głosowania.
Ostatnio edytowano poniedziałek, 20 stycznia 2014, 10:21 przez sebmalinowski, łącznie edytowano 2 razy
sebmalinowski

Postprzez Solo » poniedziałek, 20 stycznia 2014, 09:18

Mam pytanie: czy nie będzie źle widziane, jeśli warsztat konkursowy będę równolegle także prowadził na innym forum?
Tak do tej pory robiłem z moimi relacjami i chciałbym także z tym, w końcu to normalny warsztat, jakby nie patrzeć.
Solo

Postprzez Arcturus » poniedziałek, 20 stycznia 2014, 09:43

Moje uwagi
sebmalinowski napisał(a):4. Każdy uczestnik może zgłosić dowolną liczbę modeli w każdej kategorii. Oceniony zostanie tylko ten, który został ukończony w regulaminowym terminie.

Ocenione zostaną chyba TE, które zostaną ukończone. Jak ktoś ukończy więcej niż jeden to wszystkie ukończone powinny podlegać ocenie.

sebmalinowski napisał(a):11. Każdy uczestnik może oddać jeden głos na jeden model w danej kategorii.

Dałbym minimum 2 głosy na kategorię. Wybór tylko jednego bywa trudny. Większość głosowań na forum opiera się na kilku głosach jednego użytkownika. Jak ktoś chce oddać tylko jeden to może tak zrobić.

Solo napisał(a):Mam pytanie: czy nie będzie źle widziane, jeśli warsztat konkursowy będę równolegle także prowadził na innym forum?
Tak do tej pory robiłem z moimi relacjami i chciałbym także z tym, w końcu to normalny warsztat, jakby nie patrzeć.

A w czym miałoby to przeszkadzać? Pokazujemy gdzie chcemy, chyba że uznamy że porady użytkowników innych forów dają nieuczciwe fory :lol:
Arcturus

100-lecie Niepodległości

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Lotniczy konkurs modelarski 2014