Solo napisał(a):A nie prościej dać wcześniejszy termin rozpoczęcia konkursu i dłuższy czas na zrobienie modelu?
W zeszłym roku było to 6 miesięcy i nikt nie zadawał dziwnych pytań.

piotr dmitruk napisał(a):Ale konkurs się rozmyje i zadziała mechanizm:"aaale mam dużo czaaaasu" i spiętrzenie i tak nastąpi w ostatnie dni.
Praktyka pokazuje, że półroczny termin jest lepszy np. dla dioram, dla pojedynczych modeli optymalny jest właśnie 3-4 miechy.

sebmalinowski napisał(a):Takie punktowanie wprowadza zamieszanie bo dajmy na to za model można dostać maksymalnie 20 punktów i potem trzeba się tłumaczyć tyle punktów za to, bo..
Ilość głosów od użytkowników forum jest dobrym wyznacznikiem. Każdy mógłby oddać głos na maks. 3 modele - po jednym jeśli jeden z uczestników wystawił więcej, lub 1 głos na 1 model.
Tłumaczenie się za co te punkty to czysta biurokracja.
Głosowanie najlepiej zacząć po zamknięciu zgłaszania konkursowych galerii czyli na drugi dzień po zamknięciu ostatecznego terminu.
bartek33365 napisał(a):Mam ważne pytanie.
Chciałbym wystartować z modelem który dostałem w konkursie -18. Problem jest w tym że ma wycięty kadłub i skrzydła z ramek ale, nic nie jest przy nim robione.
I moje pytanie brzmi czy mogę z nim startować a bardzo mi na tym zależy.

sebmalinowski napisał(a):Rozumiem też termin to 4 m-ce.
A może start 27 stycznia ? Jakieś województwa mają ferie tylko nie wiem akurat jakie. Rozpoczęcie w środkowym okresie ferii chyba jest w porządku.
Solo napisał(a):A czy mogę zrobić zdjęcie z gazetą i z kotem?

Solo napisał(a):No tak, tylko ja nie mam kota...

Powrót do Lotniczy konkurs modelarski 2014
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość