TaurusModels nowości 1:48

Nowości, obniżki cen, wyprzedaże i ogólne informacje o sklepach.

TaurusModels nowości 1:48

Postprzez lukaszlaskowski » wtorek, 29 maja 2012, 22:02

Powoli, ale do przodu. W tytule powinna być nowość w zasadzie. Nowością ową są karabiny maszynowe Spandau IMG08 w skali 1:48. W zestawie znajdują się dwie sztuki owej broni (słowo"nowości" w tytule wydaje sięwięc być usprawiedliwionym :) ). W zestaw włożyłem sporo serca i starałem się nie popełciać błędów merytorycznych i wykonać je możliwie dokładnie. Czy się udało, Wy ocenicie. Do wyboru są cztery typy celowników, oprócz karabinów w zestawie są taśmy amunicyjne pełne i puste. Mała rzecz, ale powinna się przydać do waloryzacji wczesnych niemieckich samolotów z WWI.
Zestaw zawiera 8 części żywicznych, 24 fototrawione, druciki, instrukcję. Całość zapakowana w stosownie zbyt duże pudełko (które, jak wiadomo, jest istotną częścią każdego zestawu ;) ).
Zdjęcia gotowego modelu już prezentowałem tu: viewtopic.php?f=12&t=21496
Poniżej drobne uzupełnienie.
Obrazek
Obrazek
Zestaw będzie można kupić za 17 złotych począwszy od weekendu na Jura Model Festiwal, u dystrybutorów i przez stronę http://www.taurusmodels.pl, która rusza od piątku.
Pozdrawiam serdecznie, Łukasz
lukaszlaskowski

Reklama

Powrót do Oferty sklepów i firm