Co z tym KAGERO???

Nowości, obniżki cen, wyprzedaże i ogólne informacje o sklepach.

Co z tym KAGERO???

Postprzez Aleksander011 » piątek, 8 lipca 2011, 12:48

W wielu stronach i sklepach w internecie można spotkać zapowiedzi publikacji z serii Monografii,SMI, nowe zestawy samych kalkomanii.Niektóre zapowiadane 2 miesiące temu, niektórych w ogóle nie ma,Totalny chaos.Na stronie anglojęzycznej firmy Kagero np. kalki już można teoretycznie kupić..a Polski klient gorszy??? Ja wydaję na sprawy modelarskie więcej niż nie jeden "zagraniczniak" z II obszaru płatniczego, czyli co? Komuna wraca :( ????
Modelarza poznać po tym jak kończy ,a nie zaczyna
Obrazek
Aleksander011

Reklama

Re: Co z tym KAGERO???

Postprzez Dominik » piątek, 8 lipca 2011, 16:54

Poczekamy, zobaczymy. Mi się tam podoba, że w końcu ze znakami. Ale kiedy będzie polskie wydanie i w miarę przystępna cena? To tylko Kagero wie.
"Build what you want, the way you want to and, above all, have fun"* (Al Superczynski)
Honour Thy Tamiya for their kits are idiotproof.

IPMS Świdnica
Dominik

Postprzez marco2607 » poniedziałek, 11 lipca 2011, 13:11

Tak z ciekawości, jak jest z jakością tych kalek . Na jakie płyny najlepiej reagują, czy powierzchnia musi być mocno blyszcząca czy wystarczy spolerowana.
Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
marco2607

Animal Planet

Postprzez Muśtax » wtorek, 26 lipca 2011, 22:32

Witam,
a kiedy będzie polskie wydanie tego ? :
http://allegro.pl/marek-j-murawski-arad ... 67994.html
http://allegro.pl/messerschmitt-me-262- ... 68070.html
nawet na swojej stronie tego nie mają , dziwi mnie to z deka :-/
Pozdrawiam
Paweł
Muśtax

Postprzez Chudziutki » środa, 27 lipca 2011, 08:13

Ja obstawiam, że nigdy ale pewnie za jakiś czas obie książki rozbiją na serię 4-5 artykułów w Militariach i Aero.
Chudziutki

Postprzez Muśtax » środa, 27 lipca 2011, 15:50

Bardzo prawdopodobne biorąc pod uwagę że z Schwalbe już zaczeli
Pozdrawiam
Paweł
Muśtax

Postprzez Aleksander011 » środa, 27 lipca 2011, 16:48

tej książeczki
Obrazek
też w Polsce nie kupicie..
Obrazek
Aleksander011

Postprzez RAV » środa, 27 lipca 2011, 18:29

Geniusze marketingu normalnie... Mają towar, mają sklep, mają klientów... i nie wstawiają towaru do sklepu.
Pozdrawiam
RAV
Obrazek
RAV

Postprzez Aleksander011 » czwartek, 28 lipca 2011, 09:03

Chudziutki napisał(a):Ja obstawiam, że nigdy ale pewnie za jakiś czas obie książki rozbiją na serię 4-5 artykułów w Militariach i Aero.

Muśtax napisał(a):Bardzo prawdopodobne biorąc pod uwagę że z Schwalbe już zaczeli

to prawda, w poprzedniej "Militarii" jest kilkustronicowy artykuł o Me-262 z renderingami Pana Rysia.No i co? Trzeba kupić gazetę ,gdzie 3/4 zawartości mnie nie interesuje,a wtedy wystarczy wejść do kiosku ,poprosić Pana czy można kuknąć w numer i ok, obejrzane i po wszystkim.Gazety też nie są dobre do kolekcjonowania i w końcu trafiają do śmieci, co innego książka. I tu kompletnie nie rozumiem marketingu KAGERO, ok książka po angielsku (Pewnie z racji oszczędności uruchamiania dwóch wydań PL/EN) Co Polacy nie znają angielskiego?Wszystkie fajniejsze książki o lotnictwie są w wydawane w tym języku, a i tak w większości chodzi o zdjęcia, sylwetki i plany. To samo z kalkomaniami kiedyś dorzucanymi tylko do wydań zagranicznych, zróbta w Kagero możliwość zakupu samych kalkomanii, albo wydań zagranicznych w różnych opcjach również dla naszych czytelników a nie dzielcie nas na Ełro/dóllary i reszte czyli Polisz szajs...
Obrazek
Aleksander011

Postprzez pik » czwartek, 28 lipca 2011, 22:28

Zgadzam się w 100% z Aleksandrem. Od siebie dodam, że od pewnego czasu zaprzestałem kupowania książek Kagero z bardzo prozaicznego powodu: nie zamieszczają skorowidzu nazwisk w swoich książkach! Jakbym chciał znaleźć wzmianki o interesujacym mnie pilocie (co często mi się zdarza), to musiałbym przeglądać cały tekst książki. Paranoja! Z mojego punktu widzenia książki są bezużyteczne. A plany i zdjęcia można znaleźć także w wielu innych wydawnictwach, bardziej profesjonalnie wydanych.
Pozdrawiam
Darek
Na warsztacie 1/72: Ar-234 (Dragon), Ju-88 (Revell), FW-190 (Revell+Hasegawa)
Portfolio: http://pwm.org.pl/viewtopic.php?f=207&t=17429
pik

Postprzez Dominik » piątek, 29 lipca 2011, 09:00

Tak sobie myślę, że Kagero i tak się tu nie odezwie. Ale pomarudzić zawsze można. Na razie jestem zbyt padnięty na to ale wnerwia mnie dalej polityka tego wydawnictwa. Szczerze mówiąc czuję, że wydawnictwo traktuje nas tak, jak napisał Aleksander - Polisz szajs.
"Build what you want, the way you want to and, above all, have fun"* (Al Superczynski)
Honour Thy Tamiya for their kits are idiotproof.

IPMS Świdnica
Dominik

Postprzez Chudziutki » piątek, 29 lipca 2011, 11:51

Już od jakiegoś czasu widać, że wypięli się na polskiego klienta...
Chudziutki

Postprzez Tofik » piątek, 29 lipca 2011, 12:29

Ja myślę ze tu nie chodzi ze mają "gdzieś" polskiego klienta. Zapewne im się to najzwyczajniej w świecie nie opłaca. Polska to jednak nieco dziwny kraj i wiele rzeczy nie tylko z zakresu modelarstwa które na tzw zachodzie są powszechnie dostępne u nas dostać nie można. I się wcale nie dziwie bo dana firmę zakłada się po to aby zarabiać. Sam chciałem spróbować własnego biznesu ale to co większość ludzi była skłonna zapłacić to by ledwo starczyłoby na materiał a gdzie robocizna i inne koszty prowadzania firmy.
Jak słodko zostać świrem. Choć przez chwilę Choć przez chwilę łoOłoOoŁ
Tofik

Postprzez K.Y.Czart » piątek, 29 lipca 2011, 12:47

Tofik napisał(a):... to co większość ludzi była skłonna zapłacić to by ledwo starczyłoby na materiał a gdzie robocizna i inne koszty prowadzania firmy.

Przdmiot (towar) jest wart tyle, ile jest skłonny za niego zapłacić nabywca. To truizm. O czym tu dyskutować?
K.Y.Czart

Postprzez Tofik » piątek, 29 lipca 2011, 13:12

To życzę powodzenia w biznesie :) Przedmiot (towar) jest tyle wart ile wynoszą koszty jego wytworzenia.
Jak słodko zostać świrem. Choć przez chwilę Choć przez chwilę łoOłoOoŁ
Tofik

Następna strona

Powrót do Oferty sklepów i firm