Witam wszystkich, jestem nowy na forum i mam pewne pytanie. Mam pomalowaną kastę Podkład + 4 warstwy lakieru właściwego. Pozostawiłem do wyschnięcia. 3 dzień mija. Malowałem sprayem dupli color (taki uniwersalny) . Co mam i kedy zrobić aby uzyskać efekt lustra na lakierze? Kiedy matować? kiedy polerować i czym najlepiej? Kiedy kłaść bezbarwny lakier? z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc Jeszcze jedno czy gdzieś w PL można kupić papiery o gradacji 3000-12000?
przez xenomorph » czwartek, 12 listopada 2009, 14:18
Było o tym na forum wiele razy. Chociażby tu Przede wszystkim zapoznaj się z regulaminem, pozbędziesz się dzięki temu problemów. A jeżeli chcesz uzyskać informacje, na jakikolwiek temat, spróbuj pierw od opcji szukaj.
Odnośnie papieru, to niestety, takie gradacje u nas są raczej niedostępne. Ale zawsze możesz spróbować pasty polerskie oraz pilniczki do paznokci polerowania użyć.
Rozumiem dzięki za info do materiałów polerskich. Natomiast mam takie nieścisłości: czy delikatnie szlifować papierem wodnym lakier właściwy przed położeniem werniksu czy dopiero po? Nie bijcie mocno
przez Macio4ever » czwartek, 12 listopada 2009, 20:11
Podałeś zakres dla MicroMesha (3000-12000) a on jest podany w innej miarze niż nasze 600/800 itd. O ile dobrze kojarzę na ich stronie można zleźć przelicznik. Nasza miara podaje liczbę ziaren na cm2, a pewnie anerykańska na cal