Problem z akrylami wodnymi Gunze Mr.Color serii H

Inkubator, tutaj rodzą się tematy godne przesunięcia do FAQ - prawd objawionych. Dyskutujemy na temat technik, narzędzi i chemii modelarskiej.

Re: Problem z akrylami wodnymi Gunze Mr.Color serii H

Postprzez Macio4ever » poniedziałek, 20 czerwca 2011, 20:54

tomek_chacewicz napisał(a): (...) Macio uwierz mi, samolociarze (widziałem, że tomtre mówi o samolocie) nie zastanawiają się jaki to odcień białego, byle w miarę jasne było to malują :P (...)

:mrgreen:

Kiedyś pokładałem nadzieje w Base White ale po pierwsze biały podkład Tamiya ma porównywalne jeśli nie lepsze krycie, a po drugie jest gładszy - taki jak "1200" Gunze.
First Man Than Machine
Macio4ever

Reklama

Postprzez tomtre » poniedziałek, 20 czerwca 2011, 21:02

tomek_chacewicz napisał(a):Tomtre, mówisz o Base White 1000? jeśli tak to ostatnio malowałem nim cały model, 2 cieniutkie warstwy i wyszła piękna satyna, że kalki można było kłaść, oczywiście kolor zostawiłem bo miał być biały

Nie, mam Mr. White 1000. Zresztą nie wygląda tak źle jak mi się na pierwszy rzut oka wydawało. W sumie jeszcze się zdążę zastanowić co z tym zrobić, bo teraz walczę z innymi problemami :lol:
Moja cała "kariera" na PWM
- Albatros DIII - viewtopic.php?f=13&t=17001
- Junkers D.I - http://pwm.org.pl/viewtopic.php?f=13&t=22657
I to by było wszystko jak do tej pory :)
tomtre

Postprzez tomek_chacewicz » poniedziałek, 20 czerwca 2011, 21:04

A widzisz, ja się bardzo zdziwiłem, bo tym Base White 1000 malowałem pierwszy raz a wyszedł mi gładszy niż Surfacer 1200, którego zawsze używam, nie wiem, może to przypadek ale coś w tym jest...
pozdrawiam
Tomek
tomek_chacewicz

Poprzednia strona

Powrót do Modelarstwo redukcyjne - dyskusje