Źródła wiedzy o konfiguracji uzbrojenia samolotów

Inkubator, tutaj rodzą się tematy godne przesunięcia do FAQ - prawd objawionych. Dyskutujemy na temat technik, narzędzi i chemii modelarskiej.

Źródła wiedzy o konfiguracji uzbrojenia samolotów

Postprzez Solo » niedziela, 11 sierpnia 2013, 21:15

Czy istnieją takie źródła, gdzie w jednym miejscu są zebrane takie konfiguracje dla różnych maszyn?
Chodzi mi nie o to, co w ogóle może zabrać dany samolot, ale jakie konkretnie rodzaje uzbrojenia jednocześnie może przenosić (co się praktykuje nawet, a nie co w teorii może, ale czego z reguły nie robi).
Przykładowo, czy A-10A może zabrać 3xMaverick na jednym pylonie, a na drugim 3xMk82? A co z rakietami AA w takim zestawie?
Czy jest coś takiego w sieci, czy dla każdej maszyny trzeba dłubać indywidualnie i wyszukiwać?
I jeszcze: jak po angielsku nazywa się taki zestaw uzbrojenia? Weapon loadout?
Solo

Reklama

Re: Źródła wiedzy o konfiguracji uzbrojenia samolotów

Postprzez Czesio » niedziela, 11 sierpnia 2013, 22:26

Wymyślność niektórych pytań mnie zadziwia... Jestem niemal pewny że nie ma takowej strony i raczej nigdy nie będzie s,amoloty jak i uzbrojenie są ciągle modyfikowane i ciężko było by to ogarnąć, pozostają własne poszukiwania, przykładowo : A-10 armament / armament configuration / weapons configuration / external stores. Raczej na obrazki nie ma co liczyć, trzeba czytać, czasem w google grafika można natrafić na obrazki z rozmieszczeniem uzbrojenia lub konkretnymi konfiguracjami.
Pozdrawiam Daniel
Czesio

Postprzez Solo » poniedziałek, 12 sierpnia 2013, 11:32

Nie chodzi mi o zdjęcia, bo one by mi niewiele powiedziały.
Chodzi raczej o tabele, w których rozpisane są rodzaje i ilości podczepionego uzbrojenia, dostępne dla np. konkretnych rodzajów misji.
Solo

Postprzez Czesio » poniedziałek, 12 sierpnia 2013, 20:46

Solo napisał(a):Nie chodzi mi o zdjęcia, bo one by mi niewiele powiedziały.

Bardziej chodziło mi o takie obrazki :
Obrazek
Pozdrawiam Daniel
Czesio

Powrót do Modelarstwo redukcyjne - dyskusje