Podkład Vallejo w aerozolu !

Inkubator, tutaj rodzą się tematy godne przesunięcia do FAQ - prawd objawionych. Dyskutujemy na temat technik, narzędzi i chemii modelarskiej.

Podkład Vallejo w aerozolu !

Postprzez radoslaw6363 » piątek, 29 listopada 2013, 23:15

Zakupiłem jakiś czas temu podkład w aerozolu Vallejo http://www.sklepy24.pl/sklep/jadarhobby ... 0ml-/15101 .Pierwszy raz zastosowałem ten wynalazek przy D-510 , pomalowałem na to srebrnym i wtedy farba zaczęła odłazić. Mocno wkurzony uznałem że to musi być moja wina. Firma Vallejo to znany producent ;o)
Zacząłem Avie B-534, odtłuściłem powierzchnię skrzydła spirytusem i położyłem podkład :P
Znowu podkład się słabo trzyma !Wcześniej używałem podkładu Tamiya i nie było problemu, dobrze trzymał się powierzchni.
Dlaczego z Vallejo mam problem :shock: :?: Czy temperatura schnięcia ma znaczenie ? (pomieszczenie gdzie pracuje jest ogrzewane tylko podczas mojej obecności). A może to po prostu bubel ?
Modelu idealnie oddającego rzeczywistość nie zbuduje się nigdy, ale próbować trzeba !
Nie kłóć się z głupim, bo najpierw zaniży cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem !
Według przeprowadzonych niedawno badań stwierdzono, że ludzie którzy nie rozpoznają ironii i sarkazmu są mniej inteligentni ! Pozdrawiam !
radoslaw6363

Reklama

Re: Podkład Vallejo w aerozolu !

Postprzez tomekd » sobota, 30 listopada 2013, 21:20

Masz racje to bubel. Miałem ten sam problem z vallejo. Pojemnik jest duży i tani bo tylko 47 zł a co z tego jak rozrzut wypsikiwanej farby jest punktowy a nie o większym rozrzucie. No i do tego farba odłażi. Bubel. Już wole surfacera od mr.hobby.
tomekd

Powrót do Modelarstwo redukcyjne - dyskusje