Kompresor do zasilania aerografu

Inkubator, tutaj rodzą się tematy godne przesunięcia do FAQ - prawd objawionych. Dyskutujemy na temat technik, narzędzi i chemii modelarskiej.

Kompresor do zasilania aerografu

Postprzez mikoyan » sobota, 14 grudnia 2013, 12:00

Black&Decker CP5050
Czy ten kompresor nadawał by się do zasilania aerografu ?
mikoyan

Reklama

Re: Kompresor do zasilania aerografu

Postprzez grzegorz75 » sobota, 14 grudnia 2013, 13:11

No pewka , że się nadaje :!:
Obrazek
grzegorz75

Postprzez belfer » sobota, 14 grudnia 2013, 16:45

sama nazwa mi nic nie mówi, ale swego czasu używałem kompresora olejowego - 24L Black & Decker, dokupiłem tylko przejściówkę do aerografu. Tylko głośny i był i w mieszkaniu to...ujjjjj :D
belfer

Zimna Wojna 1

Postprzez Rhol » czwartek, 9 stycznia 2014, 15:32

Witam serdecznie,
Po jakiś 5 latach za sprawą kobiety i dziecka wracam do modelarstwa, a że zmieniłem miejsce zamieszkania i teraz mieszkam w bloku, to mój stary kompresor 24-litrowy się nie nadaje przez te jego ok. 100dB ;)
Poszukałem co aktualnie jest na rynku i oczywistym wyborem do mieszkania wydaje się być kompresor AS-186 z 3l butlą.
Jednak u sprzedawcy który oferuje ten kompresor zobaczyłem też takie maleństwo membranowe:
http://allegro.pl/mini-kompresor-membra ... 32645.html
Kosztuje połowę ceny, ciśnienie pracy to 1,93 bara. Wiadomo że AS-186 jest lepszy, raz że ma regulacje, a dwa że ma butle. Ale cena i fakt, że wiem iż niektórzy korzystali kiedyś z dobrym skutkiem z mini kompresora Atlantis PT350, tyle że on miał 2,2 bara, sprawia że bardzo się nad nim zastanawiam.
Mam starą pseudoIwate z Mara EW770, według opisu ciśnienie wymagane do pracy to 2 bary.
Czy ktoś jest mi w stanie powiedzieć czy taki mini kompresorek AS-200 nada się do "zabawy" w modelarstwo z tym aero? Czy nie jest oby nieco za słaby? Ktoś miał z nim styczność, czy są skoki ciśnienia?
Rhol

Powrót do Modelarstwo redukcyjne - dyskusje