Pytanie odnośnie kompresora

Inkubator, tutaj rodzą się tematy godne przesunięcia do FAQ - prawd objawionych. Dyskutujemy na temat technik, narzędzi i chemii modelarskiej.

Pytanie odnośnie kompresora

Postprzez homersimson1 » niedziela, 9 sierpnia 2015, 12:47

Witam wszystkich:)
Może moje pytanie zabrzmi idiotycznie. Nabyłem taki oto kompresor w jaki sposób mam podpiąć do niego aerograf??Przy manometrze z reduktorem jest taka dziwna końcówka i nie wiem co będzie potrzebne, żeby pod to podpiąć aerograf? Jest też pod wyłącznikiem ciśnieniowym takie jakby złote wejście ale wątpię żeby to tam trzeba było podpiąć? zdjęcia poniżej
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
homersimson1

Reklama

modele polskich samolotów

Re: Pytanie odnośnie kompresora

Postprzez radoslaw6363 » niedziela, 9 sierpnia 2015, 15:57

Włączasz ustrojstwo i paczysz skąd dmucha :mrgreen:
Moim zdaniem , wyjmujesz to cóś białego z tego niebieskiego w tym czarnym i wtykasz tam końcówkę wężyka biegnąca do Aero ! Mam takie podobne w pracy ;o)
Z kolei w domu mam takie cóś gdzie wężyk trzeba nakręcić na takie złote jak to u Ciebie skierowane w dół !
Modelu idealnie oddającego rzeczywistość nie zbuduje się nigdy, ale próbować trzeba !
Nie kłóć się z głupim, bo najpierw zaniży cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem !
Według przeprowadzonych niedawno badań stwierdzono, że ludzie którzy nie rozpoznają ironii i sarkazmu są mniej inteligentni ! Pozdrawiam !
radoslaw6363

Re: Pytanie odnośnie kompresora

Postprzez homersimson1 » niedziela, 9 sierpnia 2015, 16:38

Dmucha z tego białego także pewnie masz racje:) Dziękuję bardzo
homersimson1

Powrót do Modelarstwo redukcyjne - dyskusje