Jak podłączyć aero?

Inkubator, tutaj rodzą się tematy godne przesunięcia do FAQ - prawd objawionych. Dyskutujemy na temat technik, narzędzi i chemii modelarskiej.

Jak podłączyć aero?

Postprzez pawel » czwartek, 11 lutego 2016, 19:09

Witam. Pytanie niby banalne, ale jakoś nigdzie nie mogę znaleźć zadowalającej odpowiedzi. Jak właściwie podłączacie aero do kompresora/butli? Rozumiem, że reduktor ma jakiś standardowy gwint, ale co dalej? Co pomiędzy przewodem aerografu a tym gwintem? Jakaś przejściówka, złączką, przewód? Gdzie się coś takiego kupuje i do kogo? Dla ścisłości planuję zakup butli CO2 jako napędu, mam obecnie Badgera, ale może kiedyś zmienię na HS czy inną Iwatę.
pawel

Reklama

modele polskich samolotów

Re: Jak podłączyć aero?

Postprzez Edekpl » czwartek, 11 lutego 2016, 19:49

U mnie w aero jest przejściówka na szybkozłączkę do tego przewód który idzie do kompresora.
Edekpl

Re: Jak podłączyć aero?

Postprzez potez » czwartek, 11 lutego 2016, 19:52

Kupijesz komplet szybkozlaczek, dostepne np tutaj: http://www.fine-art.com.pl/category/zla ... ybkozlacza
Jeden komplet od strony kompresora, drugi na aerografie. Jesli masz kilka to na kazdym masz szybkozlczke- latwo sie wpinasz i wypinasz. Nie ma nic lepszego... 8-)
tak, jestem #ponurymodelaż
potez

Powrót do Modelarstwo redukcyjne - dyskusje