Dumo napisał(a):tak sie wtracajac do rozmowy white spiryt jednak nie jest zbyt dobrym rozwiazaniem, stara dobra terpentyna nie jest zla![]()
white spiryt najlepiej nadaje sie do wyciekow oleju itp.

Dumo napisał(a):tak sie wtracajac do rozmowy white spiryt jednak nie jest zbyt dobrym rozwiazaniem, stara dobra terpentyna nie jest zla
rollingstones napisał(a):Dumo napisał(a):tak sie wtracajac do rozmowy white spiryt jednak nie jest zbyt dobrym rozwiazaniem, stara dobra terpentyna nie jest zla
kolejna złota myśl

rollingstones napisał(a):stary - co ty piszesz, jakiej wody, czy pędzle po farbach olejnych myjesz wodą - tłucze ci Siara o white spirycie benzynie albo thinerze a ty piszesz o wodzie
Ostach napisał(a):Zrobiłem biedronkę raptem tylko kilka razy w życiu ale wypracowałem jakiś swój sposób. Stawiam kropki wykałaczką, farba jest bezpośrednio z tubki. Następnie suchymi wacikami do uszu ścieram ją pionowo (lub zgodnie z ruchem powietrza jeśli robię to na samolocie).
Nie chcę tu pozować na wielkiego guru biedronki. Tak jak pisze Siara, trzeba te kropki stawiać z głową. Ja w tym przykładzie zrobiłem to na przysłowiową pałę i mnie efekt zadowolił. Poza tym fotki ilustrują też to, ze można to zrobić na sucho. Jeśli szukasz takiego lub podobnego efektu to może z tego skorzystasz a i mam nadzieję, że to udoskonalisz.

Powrót do Modelarstwo redukcyjne - dyskusje
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości