Bo jak może, to czemu nie?
dzidas napisał(a): Jak się go reguluje w Infinyty??

dzidas napisał(a):Witam, posiadam Infinyty jako 2 aero już od dwóch lat. Uważam go za bardzo precyzjny i dokładny , choć delikatny sprzęt.
Z wad jakie zauważyłem, to własnie wrażliwość ( 2 razy wymieniana iglica i 1 raz dysza - przez nieuwage oczywiście), oraz ogromna wrażliwość na konsystencję i pigmentację farby, nawet z dyszą 0,25. Z farbami Pactra, Italeri, Vallejo prawie wogóle nie chce współpracować. Z LifeColor i ModelMaster jest już lepiej, ale z japońskimi farbami - to poprostu REWELACJA.
Troche przeszkadzała mi też straszna miekkość spustu - a tu koledzy piszą o regulacji! Jak się go reguluje w Infinyty??

Solo napisał(a): Co do pokrętła regulującego miękkość spustu:

MadYarpen napisał(a):panowie coś ktoś leci w gumę bo obrazki się różnią

Dorotka napisał(a): zmienił obrazek ...
Solo napisał(a):MadYarpen napisał(a):panowie coś ktoś leci w gumę bo obrazki się różnią
Mój jest prawidłowy.
To pokrętło które zaznaczyłem reguluje "miękkość" spustu aerografu.

Solo napisał(a):Skoro serce się rwie, to niech pogada z portfelem czy może.
Bo jak może, to czemu nie?
freemo napisał(a):Za różnicę w cenie będę mieć znany wszystkim kompresor AS-186 z butlą. Niby mam solidną sprężarkę bez butli, ale coś mim się wydaje, że ona się nie nada.
potez napisał(a):Fremo a czego sobie po prostu iwaty nie kupisz? W stosunku do h&s to nie jest wielka róznica w cenie a pracuje się nią brdzą fajnie. A te wszystkie twardosci regulacje itp ma już w podstawowych modelach...
Powrót do Modelarstwo redukcyjne - dyskusje
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości