Malowanie sprayem

Inkubator, tutaj rodzą się tematy godne przesunięcia do FAQ - prawd objawionych. Dyskutujemy na temat technik, narzędzi i chemii modelarskiej.

Malowanie sprayem

Postprzez Jager27 » niedziela, 12 czerwca 2011, 18:09

Witam. Chciałbym wykonać model za wszelką cenę zgodnie z oryginałem i jest to model Tygrysa w skali 1/35. Wybrany przeze mnie egzemplarz ma malowanie natryskowe. Pędzlem nie odwzoruje raczej takiego kamuflażu a na aerograf i kompresor mnie nie stać :( ale widziałem kiedyś spraye tamiya i chciałbym się dowiedzieć od was czy zakup takiego sprayu się opłaci(nie chodzi mi o ilosc farby tylko o jakość malowania) i czy da się bez większych problemów takim sprayem zrobić kamuflaż malowany natryskowo? Pozdrawiam.
Jager27

Reklama

Re: Malowanie sprayem

Postprzez spiton » niedziela, 12 czerwca 2011, 18:32

Jager27 napisał(a): i czy da się bez większych problemów takim sprayem zrobić kamuflaż malowany natryskowo? Pozdrawiam.

Musisz sobie zamaskować model wałkami z takiej białej masy(tik -coś tam) i wtedy da się uzyskać rozmyty brzeg plamy. Ale to nie to samo co aerograf. Spraj maluje bardzo szerokim strumieniem farby.
spiton

Powrót do Modelarstwo redukcyjne - dyskusje