A na drugim zamalowałem ją mieszanką farb Vallejo.
Chyba komentarz zbyteczny.

Pozdrawiam

czak45 napisał(a):Szczerze to temu, żeby pokazać o ile lepsze są farby Vallejo od Agamy i Pactry (do malowania pędzlem)
Agama była dokładnie wymieszana i tak oto pięknie pokryłaI ten piękny matt.
Vallejo nakładałem bez wcześniejszego mieszania.
Tyle z moich doświadczeń.
czak45 napisał(a):Vallejo nakładałem bez wcześniejszego mieszania.
Michal napisał(a):Czy pod Agamę dawałeś jakiś podkład? Jeżeli nie to test jest trochę niemiarodajny - Agama posłużyła za podkład dla Vallejo.
Agamy nie używałem, ale malując pędzlem (pancerka 1:72) zdecydowanie lepiej maluje mi się Pactrami niż Vallejo. Jakoś Vallejo nie potrafię położyć bez smug od pędzla (mimo różnych kombinacji z rozcieńczaniem, retarderem itp.). A Pactrę tak. Cóż, pewnie kwestia indywidualna, co komu leży. Mi z akryli do pędzla najlepiej Model Mastery.
GrzeM napisał(a):Nie znam się na Agamach, ale gdybyś podobny efekt jak na pierwszym zdjęciu uzyskał przy pomocy Pactry, to powiedziałbym Ci, że po prostu niedokładnie farbkę wymieszałeś. No i oczywiście dwie warstwy kryją lepiej, niż jedna. A trzy (cienkie, rzadką farbą) - jeszcze lepiej.
Pactr bronię, bo używam i działają. I pędzlem (rozcieńczone wódką, 3-4 czasem nawet 5 warstw - np. przy żółtym), i aero - tu rozcieńczam sidoluxem.
Powrót do Modelarstwo redukcyjne - dyskusje
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości