2jacks napisał(a):Jeśli chodzi o modele. Czy warto wybrac jakąś konkretna firmę, skalę? Jesli np: interesuje mnie broń pancerna. Widzę, że największy wybór jest jeśli chodzi o skale 1:35, ale może lepiej zacząć od innej skali?
1) do farb najlepiej używać rozcieńczalnika dedykowanego danej firmy
2) oczywiście jest tu wielu modelarzy, którzy mają swoje patenty od lat i stosują je z sukcesem, ale rozcieńczanie farb wodnych alkoholem ( w tym wódką) jest bez sensu - akrylowe farby vallejo szybko schną a alkohol paruje szybciej niż woda, więc będą schły jeszcze szybciej - wierz mi , to potrafi być problem
3) różnice pomiędzy pędzlem a aerografem - hmmm, myślę że skoro masz takie dylematy to na razie nie myśl wogóle o aerografie
4) generalna rada, zanim zapytasz jeszcze o 100 spraw poczytaj na forum - jest tam wszytko o co pytasz - a nie wszyscy mają cierpliwość pisać te same rady po 100 razy
2jacks napisał(a):No tylko, że tego nie ma. Nie ma informacji dla początkujących na temat malowania. Do tego jak sami widzicie, w jednym miejscu jest jedno a w drugim coś zupełnie innego(kwestia wódki).
Powrót do Modelarstwo redukcyjne - dyskusje
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości