Co do drukarek laserowych kolorowych. Mam taką jako drugą w domu do drukowania dokumentów. Do kalek nie za bardzo, bo kolory bardzo słabe i jest dużo odprysków (takie drobne kropeczki). Mocne wygrzanie drukarki niewiele pomaga.
Widocznie dana kalka jakiegoś producenta z tym atramentem nie chciała się dobrze połączyć. Czy zabezpieczałeś wydrukowane kalki lakierem bezbarwnym ? Albo jeszcze jedna opcja: epson robi teraz gorsze atramenty = obniżenie kosztów produkcji.czak45 napisał(a):A kalki kiedyś drukowałem na Epsonie ale napisy rozdzieliły się po włożeniu ich do wody.
pawel700 napisał(a):Widocznie dana kalka jakiegoś producenta z tym atramentem nie chciała się dobrze połączyć. Czy zabezpieczałeś wydrukowane kalki lakierem bezbarwnym ? Albo jeszcze jedna opcja: epson robi teraz gorsze atramenty = obniżenie kosztów produkcji.czak45 napisał(a):A kalki kiedyś drukowałem na Epsonie ale napisy rozdzieliły się po włożeniu ich do wody.

Powrót do Modelarstwo redukcyjne - dyskusje
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości