Witam serdecznie,
Po jakiś 5 latach za sprawą kobiety i dziecka wracam do modelarstwa, a że zmieniłem miejsce zamieszkania i teraz mieszkam w bloku, to mój stary kompresor 24-litrowy się nie nadaje przez te jego ok. 100dB ;)
Poszukałem co aktualnie jest na rynku i oczywistym wyborem do mieszkania wydaje się być kompresor AS-186 z 3l butlą.
Jednak u sprzedawcy który oferuje ten kompresor zobaczyłem też takie maleństwo membranowe:
http://allegro.pl/mini-kompresor-membra ... 32645.htmlKosztuje połowę ceny, ciśnienie pracy to 1,93 bara. Wiadomo że AS-186 jest lepszy, raz że ma regulacje, a dwa że ma butle. Ale cena i fakt, że wiem iż niektórzy korzystali kiedyś z dobrym skutkiem z mini kompresora Atlantis PT350, tyle że on miał 2,2 bara, sprawia że bardzo się nad nim zastanawiam.
Mam starą pseudoIwate z Mara EW770, według opisu ciśnienie wymagane do pracy to 2 bary.
Czy ktoś jest mi w stanie powiedzieć czy taki mini kompresorek AS-200 nada się do "zabawy" w modelarstwo z tym aero? Czy nie jest oby nieco za słaby? Ktoś miał z nim styczność, czy są skoki ciśnienia?