Pytanie - wykończenie kokpitu

Inkubator, tutaj rodzą się tematy godne przesunięcia do FAQ - prawd objawionych. Dyskutujemy na temat technik, narzędzi i chemii modelarskiej.

Pytanie - wykończenie kokpitu

Postprzez KRL » środa, 15 kwietnia 2015, 21:20

Rozpocząłem składanie nowego modelu Su-30MK, dziś zakończyłem (prawie) kabinkę i stanąłem przed wydawać by się mogło banalną kwestią - połysk-semi czy mat?

Wiem, że może nie jest to najważniejsza kwestia środek i tak pozostaje widoczny w małym stopniu jednak jak się uczyć to porządnie, zdjęcia z netu nie do końca oddają tą kwestię.

Tu pojawia się moje pytanie czy wykańczacie wnętrza kabin w połysku w semi czy może w macie?

Obrazek
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Na warsztacie
wietrzenie
KRL

Reklama

Re: Pytanie - wykończenie kokpitu

Postprzez GrzeM » czwartek, 16 kwietnia 2015, 10:07

Znane mi wnętrza samolotów są raczej matowe - także po to, by unikać odblasków.
GrzeM

Postprzez KRL » czwartek, 16 kwietnia 2015, 11:24

Dokładnie tym się kierowałem i postanowiłem zrobić pół mat.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Na warsztacie
wietrzenie
KRL

Postprzez TK » czwartek, 16 kwietnia 2015, 14:12

KRL napisał(a):Rozpocząłem składanie nowego modelu Su-30MK, dziś zakończyłem (prawie) kabinkę i stanąłem przed wydawać by się mogło banalną kwestią - połysk-semi czy mat?

W Krakowie w muzeum stoi b. dużo różnych samolotów i oglądając wnętrza można stwierdzić bardzo różne stopnie matowości/połysku farby. To co można powiedzieć na pewno - to że kokpity nie są jednolite pod tym względem.Inna fakturę i tym samym matowość/połysk maja różne materiały wykończeniowe tj brezenty, skóra, różnie malowane i gołe ;) metale itd.
TK

Powrót do Modelarstwo redukcyjne - dyskusje