net_sailor napisał(a):Drogi kolego, jeśli fotki kłamią to my nic prawdziwego na nich nie zobaczymy. Dalsza dyskusja będzie więc trochę przypominać rozmowę ze ślepymi o kolorach. Miej litość i zrób dobre fotki. Po prostu daj nam szansę sobie pomóc.

Bardzo słuszna uwaga, jednak mój aparat a w zasadzie telefon nie jest idealnym narzędziem do fotografii a drugie to już kwestie związane z sednem a więc kolorymetrią.
Jak wspomniałem używam lakierów perłowych i metalicznych dodając tone controler i flop controler powoduje to że kolory w zależności od kąta patrzenia zmieniają barwę (odcień) a dodatkowo są to kolory metameryczne więc w zależności od rodzaju światła także zmienia się odcień a w skrajnych przypadkach kolor.
Dodatkowo wszystko jest w tej chwili pokryte lakierem w połysku jak położę mat ten efekt flopu przygaśnie.
Poniżej postarałem się w miarę możliwości mojego aparatu wykonać zdjęcia tak by było widać te różnice.
Fotka nr 1

Mała zmiana kąta i niebieski jest odrobinę jaśniejszy.

Patrząc na wprost wygląda to tak:

Jak widać na ostatniej fotce miejsca przepalenia tytanu na silnikach już nie są tak intensywnie niebieskie to ostatnie zdjęcie też w miarę najbardziej naturalnie oddaje to co widać na modelu, oczywiście do momentu gdy nie zaczniemy nim kręcić bo wtedy widzimy trochę więcej lub mniej niebieskiej perły.
Na koniec dodam, że dysze są jeszcze nie wklejone tylko przyłożone bez dysz wewnętrznych.
Mam nadzieję, że to co pisze jest choć trochę zrozumiałe ale starałem się to przedstawić możliwie czytelnie.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Na warsztacie
wietrzenie