spiton napisał(a):,-)))) Brawo Olo !!! To jest właściwa obywatelska postawa.
Honorowa oznakę ORMO masz u mnie !
Starałem się do tej pory nie brać udziału w takich przepychankach, bo to zupełnie nie moje klimaty, ale chyba powoli zbliża się kropla goryczy, która przepełni wiadro...
Seba - wchodzę na to forum, żeby popatrzeć i pogadać o modelach, czasem - choć coraz rzadziej - żeby coś pokazać.
Całą resztę staram się traktować ulgowo, bo to ma być dla mnie relaks po nie najlżejszej pracy. Nie interesują mnie kłótnie, swary i przepychanki, jeżeli nie dotyczą modeli lub tematów ich dotyczących - powiem szczerze, że raczej mnie męczą i niesmaczą. Ale jak widzę, że każde potknięcie adminów albo modów jest powodem jazgotu (jak szczekający ratlerek czepiony nogawki spodni) i przyczyną kolejnych dyskusji o wyższości świąt Wielkiej Nocy nad świętami Bożego Narodzenia, to mi się rzygać chce. Jakoś dla mnie nie stanowi to problemu, że się czasem ktoś z zielonych "zawiesi" albo pomyli i coś przeoczy -
Errare humanum est. Wystarczy (z mojego punktu widzenia) wyjaśnienie problemu i ewentualne przeprosiny. Nie jest też problemem, jak ktoś skrytykuje
mój model, czy
moje zdanie na jakiś temat.
Jeżeli zaś chodzi o sam problem z wyborem i zdjęciem, to jeżeli ktoś powinien z tego tytułu doczekać się wyjaśnień, przeprosin, czy satysfakcji, to raczej autorzy zdjęć i ci, których to dotyczy - nie sądzę, żeby potrzebowali adwokatów...
A tak - już zaczęła się kolejna pyskówka. Po co? W imię "postawy obywatelskiej"?
Co zaś do odznaki ORMO - oddaj ją Solowi - to on często koresponduje z Adminem na pw w sprawie postów w swoich wątkach, ja nie zwykłem załatwiać tego typu problemów za plecami...
Z mojej strony EOT - z życzeniami miłego dnia i weekendu.