Foto tygodnia - 04.01.2015, tydzień 1 - ankieta

Foto tygodnia - 04.01.2015, tydzień 1 - ankieta

Ankieta wygasła piątek, 9 stycznia 2015, 07:45

Foto 1
15
16%
Foto 2
8
9%
Foto 3
11
12%
Foto 4
3
3%
Foto 5
12
13%
Foto 6
35
38%
Foto 8
7
8%

Liczba głosów : 91

Re: Foto tygodnia - 04.01.2015, tydzień 1 - ankieta

Postprzez fragles » czwartek, 8 stycznia 2015, 13:51

malinowski napisał(a):Ten konkurs przez dwa lata (chyba) działał w takiej formie i wszyscy byli szczęśliwi. Aż do teraz.

Prawda. (konkurs trwa od 2011 r.)

malinowski napisał(a):- nie roszczę sobie prawa do znania się na zdjęciach. Wybrałem pierwsze zgłoszone z dwóch (na ogół zawsze tak robię chyba, że któreś zdjęcie jest dużo lepsze)

Bardzo dobra metoda.

malinowski napisał(a):- spiton nigdzie nie pisałeś, że życzysz sobie by w tym konkretnym przypadku, któreś z tych dwóch zdjęć zostało odrzucone, a wszczynasz o to rozróbę

Prawda. A nawet dwie prawdy: 1/nie wyraził woli, 2/ wszczyna rozróbę.

malinowski napisał(a):- formula konkursu została ostatnio lekko zmodyfikowana i następne zmiany mogą być przeprowadzone za rok.

Bardzo słusznie. Zasady jasne i akceptowalne przez większość zainteresowanych użytkowników.

malinowski napisał(a):- obserwując ostatnie ruchawki w ogóle nie wiem czy jest sens ten konkurs ciągnąć dalej

Jak najbardziej jest sens!

malinowski napisał(a):... a w ankietach głosuje ~30 osób.

Jednak do godziny 13.57 dziś, tj. drugiego dnia głosowania, zagłosowało już 88 użytkowników. A to jest jednak 293%, czyli prawie 3 razy więcej.
Franciszek Gleszyński - fra-gles
fragles

Reklama

modele polskich samolotów

Postprzez Solo » czwartek, 8 stycznia 2015, 15:13

malinowski napisał(a):Solo nie przesadzaj już dobrze? Bo to zaczyna być śmieszne. Jakieś zarzuty nie wiadomo o co a w ankietach głosuje ~30 osób.

Gdzieś ty się doczytał tu jakiś zarzutów?
Od samego początku proponuję tylko i wyłącznie rozważenie wprowadzenia drobnej zmiany w zasadach wybierania zdjęcia do głosowania, w przypadku gdy do jednego modelu zgłaszanych jest więcej niż jedno.
Tylko tyle.
To, że niektórzy wykorzystują ten temat do robienia rozróby to inna sprawa.
Moją propozycję znasz, twoja decyzja co z nią zrobisz.

Z mojej strony tyle w tym temacie, bo jak zwykle na tym forum, jakiekolwiek propozycje zmian zostają tradycyjnie obśmiane, wyszydzone, wypaczone i przekłamane.
Jak to na forum dyskusyjnym.
Solo

Postprzez Aleksander » czwartek, 8 stycznia 2015, 17:06

fragles napisał(a):
Aleksander napisał(a):Panowie, do k... nędzy (bo już nie mogę zdzierżyć)...

Olek, ja Cię nie poznaję! :shock:
Dajesz czadu! Jak młody! :mrgreen:

:D Dzięki - trochę mnie poniosło :oops: , ale czasami takie "problemy" poruszane na forum kładą mnie na łopatki.

Sebastian - nie przesadzasz z tą oceną? Jeżeli wybranie fotki w konkursie "o pietruszkę" na foto tygodnia, czy miesiąca budzi takie emocje, to może trzeba zatrudnić niezależne jury, spoza forum, najlepiej artystów-fotografików, niech oceniają.

Faktycznie - nie zauważyłem, że nie wolno zgłaszać kilku zdjęć z tego samego tematu (nigdy nie zgłaszałem, ale staram się zawsze głosować), ale - na zdrowy, inteligencki rozum, jeżeli to konkurs na FOTO tygodnia, to może jednak trzeba pozwolić każdemu z wybierających zdecydować, jakie foto ich zdaniem jest najlepsze.

Jeżeli zakładamy, że zgłaszają i wybierają uczestnicy forum, to do nich należy ostatnie słowo - jak się podoba większości piosenka "Ona tańczy dla mnie", to trudno - vox populi, vox dei. Zawsze można zastrzec, że się nie bierze udziału w takim konkursie i pewnie wszyscy to zaakceptują. Ale nie róbmy na forum modelarskim wernisaży, World Press Photo czy sesji Playboya, bo to nie jest ten kaliber. Spiton, Solo - zawsze możecie swoje zdjęcia pokazać na forum zawodowych artystów-fotografików i poddać je konkretnej, profesjonalnej ocenie. Na pwm-ie nie ma w tym względzie grona wystarczającego do nominowania zdjęć na profesjonalne wystawy. Więc dajmy sobie siana i traktujmy to z przymrużeniem oka.
Obrazek
ObrazekObrazekObrazek Obrazek Obrazek

Aleksander Górski
..."be yourself, no matter what they say"...
Aleksander

Animal Planet

Postprzez Rafal » czwartek, 8 stycznia 2015, 17:34

Solo napisał(a):
Rafal napisał(a):Konkurs w obecnej formule to taki laur konsumenta. My, oglądacze (ale nie autorzy) decydujemy na co chcemy głosować.

W omawianym temacie nie głosujesz na to co chcesz głosować, tylko na to co ci administrator wybrał do głosowania.

I w zasadzie to jest dokładnie tak samo jak w RMF FM itd itp. Tam też dyrektor listy przebojów ogłasza co jest nowością. Jak nie namaści to nie ma nowości.

ps. EOT
Google nie zwalnia z samodzielnego myślenia.
Rafal

Poprzednia strona

Powrót do Fotografie tygodnia - ankiety