Postanowiłem wyjść z roli obserwatora - komentatora- marudy i w końcu sam coś zrobić i pokazać
Padło na jedną z moich ulubionych maszyn , Czeski odpowiednik ,,jedenastki''
To już trzecia moja B-534, dwie poprzednie były z KP i nie długo się nimi cieszyłem
Pierwsza została przed wielu laty podstępnie wykradziona przez dzieci sąsiadów i ślad po niej zaginął
Drugą stojącą na półce rozdeptała moja córka wspinając się po meblach
Córeczka miała tak autentycznie smętną minę że było mi jej bardziej żal niż modelu
Ciekawostką było to że farba (Agama)miała problem ze schnięciem i trwało to ze 2 tyg.
Model i blaszki Brengun zakupiłem na MODELBRNO 2013, niestety nie kupiłem osłony kabiny vacu i nie wiele będzie w kabinie widać
Od kilku dni jestem posiadaczem fotoaparatu i jak dotąd zdjęć w necie nie zamieszczałem, dlatego proszę o cierpliwość i wyrozumiałość, muszę się nauczyć jednego i drugiego
Liczę na pomoc i rady w budowie modelu, nie wiem np.jakim kolorem pomalować wnętrze kanału chłodnicy
Zdjęcia będę próbował zamieścić korzystając z porad na forum. Jak dotąd mam z tym zabawę i coś mi tu się nie udaje
O ile mi wiadomo to będzie chyba pierwsza AVIA na forum PWM
Mam nadzieję że dzielenie się wrażeniami z budowy modelu sprawi, że więcej czasu poświęcę dla modelarstwa. Praca zabiera większość czasu i jak już jest chwila wolnego to już nie bardzo się chce coś robić
Zaczynam urlop i przez co najmniej tydzień nic w temacie nie zrobię