bartek napisał(a):Model z założenia miał być niedrogi a to zawsze idzie w parze z ceną i z pewnymi uproszczeniami.
bartek napisał(a):ArmaHobby wypuści konwersję dla zaawansowanych, a ja się ciesze że mniej zamożni modelarze (czytaj dzieci i młodzież) będą mogły skleić porządny model
bartek napisał(a):w KAŻDYM projekcie mamy taki trójkąt: czas - jakość - pieniądze. I w zależności od realiów jesteśmy w którymś miejscu tego pola.
bartek napisał(a):Więc naprawdę nie oczekujmy, że model w 1:72 za 20 zł będzie taki jak WingnutWings w 1:32 za 100 USD.
RAV napisał(a):Na koniec pytanie, które mnie nurtuje: Ile czasu poświęcono na opracowanie modelu 3D skrzydła RWD-8 w IBG?

GrzeM napisał(a):
Na przyszłość warto też zwrócić uwagę jak płótno układa się na dolnych powierzchniach skrzydeł. Zupełnie inaczej, wręcz odwrotnie niż na dolnych.
pepociufakers napisał(a):RAV napisał(a):Na koniec pytanie, które mnie nurtuje: Ile czasu poświęcono na opracowanie modelu 3D skrzydła RWD-8 w IBG?
Nawet gdyby poświęcono 20 minut czy też godzinę, a może i 20 godzin, to jest to raczej wewnętrzna sprawa projektanta czy też IBG
RAV napisał(a):pepociufakers napisał(a):RAV napisał(a):Na koniec pytanie, które mnie nurtuje: Ile czasu poświęcono na opracowanie modelu 3D skrzydła RWD-8 w IBG?
Nawet gdyby poświęcono 20 minut czy też godzinę, a może i 20 godzin, to jest to raczej wewnętrzna sprawa projektanta czy też IBG
Jak najbardziej. Ale z drugiej strony, nie widzę powodu, żeby robić z tego tajemnicę. Skoro mnie to interesuje, to dlaczego nie miałbym zapytać? To nie są sprawy intymne...

potez napisał(a):GrzeM napisał(a):
Na przyszłość warto też zwrócić uwagę jak płótno układa się na dolnych powierzchniach skrzydeł. Zupełnie inaczej, wręcz odwrotnie niż na dolnych.
I nikt nam nie powie, że białe jest białe...![]()
Akurat w tym samolocie układa się dokładnie tak samo jak zreszta np w większośći amerykańskich pokładówek z lat 30tych.. Jak już pooglądasz prawdziwe samolotya nie modele to będziesz wiedział, że układa się inaczej jeśli profil jest wklęsły, tutaj akurat od dołu jest lekko wypukły. raczej na górze powinno być płasko od miejsca gdzie profil zaczyna siodełkować

pogromca_truskawek napisał(a):Rozumiem, że pan z scalefun przy hałaśliwym wsparciu kolegów próbował szybko zarobić wypuszczając niekompletny zestaw korekcyjny
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości