astarott napisał(a):Gratuluję wszystkim którym udało się skończyć w terminie! Niektórym zabrakło niewiele, niektórym trochę więcej , a jeszcze inni poprzestali na inboxach . Ja się bawiłem przednio, konkurs (który był w dużej mierze inicjatywą oddolną) motywował mnie do systematycznych prac nad modelami, zazdroszczę Hubertowi że udało mu się zrobić ich aż tyle, abtb też pokazał niezłe tempo, dobra robota chłopaki!
Przyłączam się do gratulacji, sam nie wiem jak to się stało, ale pobiłem swoje rekordy wydajności i determinacji, której zabrakło tylko dla Zera (choć wczoraj udało się prysnąć
cowling colour na okapotowanie silnika). Z drugiej strony, nie wypadało po prostu inaczej.
"Maszyny szkoleniowe i treningowe" - pasuje! Dołożyłbym jeszcze "testowe".
Maszyny testowe, szkoleniowe i treningoweW pancerce co prawda niewiele jest gotowców (jest szkolny PzKpfw I i nie kojarzę nic więcej bez zaglądania do sieci), ale każda prawie maszyna wychodząca z linii o ile nie poszła do biedniejszych, trafiała do szkolenia, wystarczy dopasować oznaczenia, coś niecoś zdemontować.
Do tego mamy 80 rocznicę BoB. Temat może oklepany, ale moglibyśmy wyjść nieco szerzej i wrzucić pod rozwagę temat taki:
Wielkie bitwy morskie, powietrzne i lądowe XX i XXI w.Łapałbym w temat tylko takie starcia, które mają swoją odrębną nazwę w encyklopediach.
Cywilne mogłyby się też załapać, jako mobilizowane lub zarekwirowane maszyny.
I jeszcze jeden temat:
Pod nowym kierownictwemCzyli maszyny zdobyczne, użyte przeciw swoim pierwotnym właścicielom, itp.