W okolicach Łódzkiego lotniska Lublinek stoi kilkadziesiąt nieco zaniedbanych maszyn, jest okazja to zmienić.
http://lodz.naszemiasto.pl/artykul/4411 ... ,id,t.html
K.Y.Czart napisał(a):Nie wiem, może się ostatnio jakiś czepliwy robię. Nie żebym miał coś przeciwko muzeom lotniczym, zwłaszcza takim, które potrafią dbać o eksponaty i publiczność. Nic nie mam, przeciwnie - uważam, że każdy wartościowy zabytek myśli technicznej powinien być w miarę możliwości objęty ochroną muzealną. Jednak jak widzę, że patronem przyszłego łódzkiego muzeum jest Muzeum Tradycji Niepodległościowych (!!!), to się zastanawiam kto tu popada w paranaję. Czy eksponaty w rodzaju cyt: "latająca salonka Władysława Gomułki, radziecki śmigłowiec Mi-6 czy pasażerski Tu-134 w barwach PLL LOT" oraz całe mnóstwo emerytowanego poradzieckiego sprzętu ma rzeczywiście coś wspólnego z tradycjami niepodległościowymi? A może coś się znowu zmieniło i nic o tym nie wiem?
K.Y.Czart napisał(a): Jednak jak widzę, że patronem przyszłego łódzkiego muzeum jest Muzeum Tradycji Niepodległościowych (!!!), A może coś się znowu zmieniło i nic o tym nie wiem?
Powrót do Imprezy - relacje - spotkania - muzea
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości