przez Bond » niedziela, 9 września 2012, 22:33
Byłem, widziałem, pozwolę sobie ocenić imprezę obiektywnie:
plusy:
- nowe miejsce, bardziej zorganizowane w odróżnieniu od zeszłorocznego,
- rejestracja elektroniczna(niestety pozornie)
- jedna sala na ekspozycję, dryga na ogłoszenie wyników,
- szybsze zakończenie festiwalu.
- odbiór modeli po rozdaniu (po wręczeniu) nagród - poza harmonogramem godzinowym,
minusy:
- zmiana godziny rozdania nagród(nie wszyscy wiedzieli, nie wiem dlaczego organizator zmienił godzinę ogłaszania wyników i rozdawania nagród, z godz. 14:00 na wcześniejszą( odpowiedź zbędna po wtopie),
- rejestracja elektroniczna generowała kolejki dłuższe niż w przypadku ogólnie przyjętego przyjmowania wypełnionych kart,
- łączenie skal w niektórych kategoriach to wg opinii kilkunastu osób sądząc po ilości modeli to trudna do przyjęcia "pańszczyzna" polegająca na szybszej ocenie - rada:-może w przyszłym roku połączcie skale 1/144+1/72_+1/48+1/32 będzie jeszcze szybciej, "-),
- brak listy nagrodzonych po zakończeniu zawodów, dla tych którzy się spóźnili z powodów oczywistych,
- rozdanie nagród i ogłoszenie wyników w sali, która była zdecydowanie za mała, słyszalność była taka, że osoby stojące na końcu słyszały tylko oklaski( bez komentarza),
Bilans: przepraszam, ale chyba wychodzi na symboliczne "0"
czyli zamienił stryjek siekierkę na kijek.
Wszyscy uczymy się na błędach, Let it be.
Pytanie formalne : czy organizatorzy mogą podać składy sędziowskie we wszystkich kategoriach?
Być może kilka formalności się wyjaśni?
Ostatnio edytowano wtorek, 11 września 2012, 18:02 przez
Bond, łącznie edytowano 1 raz
na warsztacie:
IMAM (Romeo) Ro.371, 1/48, Special Hobby 30%