wyróżniony był też Sherman M4 Grzegorza z Torunia ale niestety nie posiadam jego fotki. Wybacz Grzesiu.
SKYRAIDER napisał(a):Sędziowanie tego typu "podoba się nie podoba" pozostawia wiele do życzenia.
Tak jak kiedyś o tym napisałem, wiedza, umiejętności, doświadczenie to nie wszystko.
Potrzeba jeszcze tego coś, obiektywizmu, niestety po tym co widziałem przy sędziowaniu
modeli samolotów, mam wiele wątpliwości, członkowie IPMS dali plamę, dużą plamę.
Być może dlatego nie było zaznaczenia wyróżnionych prac, chociaż nasza komisja
przy każdym z modeli kładła karteczkę z napisem "Praca wyróżniona"
Na drugi dzień karteczki zniknęły, nie pytałem dlaczego. Powinny być przy modelach.
Z nazwiskiem to może za daleko, ale że model nagrodzony, tak, możliwość porównania z innymi
jak najbardziej, każdemu podoba się coś innego.
Więcej obiektywizmu przydało by się "specjalistom" z IPMS - u.
Marek
Marku nie możesz tak tak pisać,jest to trochę nie w porządku wobec chłopaków z IPMS,wiem że byłeś rozgoryczony i zawiedziony że nie dostałeś do sędziowania lotnictwa,ale po spontanicznym Twoim stwierdzeniu że cyt."dajesz nam ten cały stół i sędziujemy jak leci" (sporo osób to słyszało) nie możesz zarzucać komuś brak profesjonalizmu w ale tylko nie zgadzać się z ich oceną .Sam nie jesteś alfą i omegą i nie wiesz wszystkiego ,tak jak każdy z nas oczywiście,przekonałem się o tym sam gdzie powiedziałeś mi o błędzie w modelu a w rzeczywistości była to prawidłowość która występowała w orginale ,takie jest życie "nobody's perfect"
spiton napisał(a):imek46 napisał(a): A tym bardziej, że zdobyłem wyróżnienie w kat. MZ-2 za Shermana w skali 1/48. WIELKIE GRATULACJE.
Były dwa modele w tej kategorii....Miałeś szczęście ,-)).
imek46 napisał(a):spiton napisał(a):imek46 napisał(a): A tym bardziej, że zdobyłem wyróżnienie w kat. MZ-2 za Shermana w skali 1/48. WIELKIE GRATULACJE.
Były dwa modele w tej kategorii....Miałeś szczęście ,-)).
W kołowych w 1/16 był za to jeden model i też miał szczęście zostać wyróżnionym. Osobiście uważam, że powinno być co najmniej 3 wystawiających w klasie, żeby była jakaś rywalizacja. A skoro warunek ten nie był by spełniony, klasa nie powinna zostać rozegrana.
SKYRAIDER napisał(a):Niektórzy członkowie IPMS nie zdali egzaminu z sędziowania, wręcz nie mają uprawnień.
SKYRAIDER napisał(a):moim skromnym zdaniem, komisje powinny być składane z sędziów z różnych klubów.
imek46 napisał(a):A skoro warunek ten nie był by spełniony, klasa nie powinna zostać rozegrana.
Marcin_Matejko napisał(a):po co nam ten IPMS Polska:
Dla nas modelarzy

Powrót do Imprezy - relacje - spotkania - muzea
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 10 gości