IX Festiwal Bytom 2012 r.

Nasze wrażenia, relacje z różnych imprez, zawodów, spotkań oraz wizyt w muzeach.

Re: IX Festiwal Bytom 2012 r.

Postprzez Tomasz Mańkowski » piątek, 25 listopada 2011, 21:43

Tomek Hejmo napisał(a):Ale to mam udowodnić, że ta sztuka była po 45' puszczona z fabryki?

Tomku, poczytaj jakąś dokumentację...
Może okazać się, że np.powojenne miały proste błotniki a nie zaokrąglone ( albo na odwrót ), albo że w ogóle nie dostaliśmy wozów powojennej produkcji...
Pozdrawiam TM
Obrazek
Tomasz Mańkowski

Reklama

Postprzez Ostach » piątek, 25 listopada 2011, 23:45

Wg mnie, ta kategoria z WP po 45 roku jest jakaś mało intuicyjna. Niby wiadomo, że o co chodzi, ale, broń Boże żeby to nie była konstrukcja z kwietnia 1945... Trochę przesada. Ale to moje zdanie i zasadniczo ta kategoria nie będzie mnie dotyczyć.

Mam pytanie odnośnie innych klas. W jakiej kategorii miałbym wystawić model lądownika Apollo na podstawce z fragmentem powierzchni Księżyca? (daj Boże bym to skończył do lutego). Samoloty 48? Samoloty cywilne? Diorama lotnicza?

Wszystko wskazuje na to, że zasilę klasę SF Viperem z Galactici :)
"Mr. Spock, the women on your planet are logical. That's the only planet in the galaxy that can make that claim."
Ostach

Postprzez Chrupek » sobota, 26 listopada 2011, 17:12

Lądownik Apollo napewno nie w samolotach. Jednak proponowalbym SF.
Koleżanko/Kolego, jeśli chcesz poznać ciekawych ludzi, których podobnie jak Ciebie pasjonuje modelarstwo zapraszamy w nasze szeregi. Nie jesteśmy elitarnym klubem! Zapraszamy WSZYSTKICH! Zarząd jest do Waszej dyspozycji! Odpowiemy na każde pytanie. http://www.ipmspolska.org.pl
Chrupek

Postprzez RAV » sobota, 26 listopada 2011, 23:41

Chrupek napisał(a):Lądownik Apollo napewno nie w samolotach. Jednak proponowalbym SF.

Jeśli chciałbyś się zadeklarować jako zwolennik teorii spiskowych.
Pozdrawiam
RAV
Obrazek
RAV

Postprzez Hajnel » sobota, 3 grudnia 2011, 09:55

Witam wszystkich użytkowników forum
Pomny doświadczeń z poprzedniego roku chciałbym ponownie zaproponować zgromadzonym na tym forum,udział (pomoc) w sędziowaniu przyszłorocznej imprezy modelarskiej .Swój aneks zgłosili już Jaho i Mecenas ale to tytułem regionalnego patryjotyzmu,a tak po prawdzie to ich po prostu zmusiłem łagodną perswazją ;o) :mrgreen: .Wszelkie zgłoszenia proszę wysyłać przez forum z podaniem tematyki modelarskiej w której znajomość tematu będzie przydatna podczas oceny.Z góry dziękuję za pomoc
Pozdrawiam
Henryk"Hajnel"Głodek
Hajnel

Postprzez zawisza33 » niedziela, 4 grudnia 2011, 09:19

Cześć Heniu, deklaruję chęć sędziowania w kataegorii samolotów i śmigłowców. Pozdrwiam. Bogdan Dziubek - Lublin :D :D :D
zawisza33

Postprzez siara1939 » niedziela, 4 grudnia 2011, 12:11

Czy mojego Kettenwagena mam zaliczyc do kategorii pojazdy wojskowe, czy sf?
Obrazek
Jeszcze go nie pokazywalem na zywo, a szkoda, bo jest ciekawy moim zdaniem.

Zabieram ze soba jeszcze chyba U-Boota, ale tego to juz wiem gdzie zakwalifikuje.
Nie sadze, aby mi sie udalo skonczyc Kubelwagena do konkursu, ale tradycyjnie moze jakas figurke zmaluje na szybko.
siara1939

Korvettenkapitän PWM'u

Postprzez Ostach » niedziela, 4 grudnia 2011, 19:32

siara1939 napisał(a):Zabieram ze soba jeszcze chyba U-Boota, ale tego to juz wiem gdzie zakwalifikuje.
Buuu to znaczy, że ja swoim nic nie wezmę :D A izolatory zrobiłeś?
"Mr. Spock, the women on your planet are logical. That's the only planet in the galaxy that can make that claim."
Ostach

Postprzez Adam Obrębski » niedziela, 4 grudnia 2011, 21:56

siara1939 napisał(a):
Zabieram ze soba jeszcze chyba U-Boota, ale tego to juz wiem gdzie zakwalifikuje.

No to mój staruszek "Kapitan Kriegsmarine" się nafazuje :lol:
Pozdrawiam,
Adam
Obrazek
Adam Obrębski

Postprzez siara1939 » niedziela, 4 grudnia 2011, 22:01

Ostach napisał(a):
siara1939 napisał(a):Zabieram ze soba jeszcze chyba U-Boota, ale tego to juz wiem gdzie zakwalifikuje.
Buuu to znaczy, że ja swoim nic nie wezmę :D A izolatory zrobiłeś?

Jest na ukonczeniu, ale nie bede zapeszal, ani nie bede sie chwalil- zobaczysz w Bytomiu.
Wez swojego, nie dramatyzuj- fajnie beda wygladaly razem- moj VIIC i Twoj Flaktrap VIIC/41.
siara1939

Korvettenkapitän PWM'u

Postprzez Mecenas » niedziela, 4 grudnia 2011, 22:56

Jeśli organizatorzy nie mają nic przeciwko to chętnie zajmę się zebraniem zgłoszeń do sędziowania od uczestników forum i opracuję w jakąś sensowną formę, żeby potem było wiadomo kogo szukać na miejscu.

Druga rzecz to namacalny udział PWMu w imprezie. W planach jest zorganizowanie firmowego stoiska z wystawą modeli. Tematyka jeszcze nie jest jakoś określona, ale proponuję po prostu abyśmy wystawili modele prezentowane na forum. Oczywiście takie, które nie startują w konkursach z różnych powodów: wygrały nagrody w poprzednich edycjach, nie mają odpowiedniej kategorii lub po prostu dla zasady nie startujecie w konkursach etc etc. Teram mamy szansę wyjść z tymi modelami do ludzi. Ze względów organizacyjnych musielibyśmy wcześniej jakoś się określić co do ilości potrzebnego miejsca dlatego też prosiłbym o deklaracje na forum, pw czy mailem kto i co chciałby pokazać pod wspólnym sztandarem/banerem PWM.
Pozdrawiam,
Michał Sindera
Mecenas

100-lecie Niepodległości

Postprzez Chrupek » poniedziałek, 5 grudnia 2011, 12:30

Miło mi donieść, że wzorem lat ubiegłych PKP PLK S.A. Dyrektor Zakładu Linii Kolejowych w Sosnowcu zgodził się ufundować nagrodę - "Puchar za najciekawszy model w dziedzinie kolejnictwa" czyli szeroko pojętego transportu kolejowego. Myślę, że i tym razem znajdą się modele, które spełnią oczekiwania fundatora pucharu.
Koleżanko/Kolego, jeśli chcesz poznać ciekawych ludzi, których podobnie jak Ciebie pasjonuje modelarstwo zapraszamy w nasze szeregi. Nie jesteśmy elitarnym klubem! Zapraszamy WSZYSTKICH! Zarząd jest do Waszej dyspozycji! Odpowiemy na każde pytanie. http://www.ipmspolska.org.pl
Chrupek

Postprzez S.G » wtorek, 6 grudnia 2011, 20:29

Panowie, ten wątek jest wątkiem informacyjnym na temat festiwalu w Bytomiu, zamieszcza się tu informacje na temat imprezy, pytania oraz odpowiedzi z tym związane, a wszelkie prywatne wywody i opinie oraz wycieczki osobiste proszę sobie przenieść do Hyde Parku, a najlepiej do prywatnej poczty.
W związku z tym Uprzejmie Proszę Administratora o usuniecie ostatnich pięciu wpisów z tego wątku.
Z poważaniem
Szymon Grzywocz
szymon grzywocz
IPMS SILESIA
S.G

Postprzez shivadog » wtorek, 6 grudnia 2011, 22:27

Dyskusja na temat propozycji kandydatur sędziowskich została wydzielona:
http://www.pwm.org.pl/viewtopic.php?f=43&t=19092

Proszę trzymać się tematu.

Jerzy
shivadog

Postprzez Chrupek » niedziela, 8 stycznia 2012, 16:49

Miło mi poinformować szanowne grono modelarzy, że w trakcie trwania konkursu w sobotę i w niedzielę firma 3DFOTFX w zamian za podpisanie zgody na nieodpłatne wykorzystanie wizerunku modeli do celów marketingowych przez organizatorów i firmę 3DFOTFX wykona bezpłatnie każdemu chętnemu trójwymiarowe zdjęcie modelu. Ze zrozumiałych względów konkursowych modele wystawione w konkursie mogą być obfotografowane przed ustawieniem na stole lub po zakończeniu uroczystości rozdania wyróżnień. W tym miejscu chcę zapewnić, iż zgodnie z rozmowami firma w zależności od zainteresowania pozostanie na Hali wystawowej do końca czasu sprzątania hali.
Aby Was zachęcić oto przykładowe zdjęcia zrobione podczas RoboticArena 2011 we Wrocławiu :
http://flg.com.pl/pliki/RA/galRA2011.html
Marcin Chrupek Chruścielewski
IPMS Polska
Chrupek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Imprezy - relacje - spotkania - muzea