Międzynarodowy Festiwal Modelarski - Warszawa 2010

Nasze wrażenia, relacje z różnych imprez, zawodów, spotkań oraz wizyt w muzeach.

Re: Międzynarodowy Festiwal Modelarski - Warszawa 2010

Postprzez japaw » sobota, 2 października 2010, 14:11

Byłem dziś (sobota przed południem).
Totalny rozgardiasz w obiekcie. Poneważ jest to uczelnia, kręcą cię przypadkowi ludzie (studenci) łącznie z korzystaniem z komputerów wsród modeli. "Sale "wystawowe są super- biblioteka wśród regałów, korytarzyki, sąsiedzctwo szatni i sal wykładowych (oczywiście zajęcia w toku). A stoły konkursowe, miodzio , tak ze 2 m kwadratowe na kategorię, wprzedsionku do biblioteki też. Do tego giełda modelarska - aż 7 stoisk ( sklepy?) w głównym wejściu, pomiędzy jadłodajiną a salą gimnastyczną, super każdy kto wejdzie do budynku już jest w centrum Festiwalu, a do tego jeszcze puszcza się tu śmigłowce.
Jedynie w sali gimnastycznej jest normalnie - tor smochodowy i zawody w toku.
Tok oto przedstawia się MIĘDZYNARODOWY FESTIWAL.
Tym nie mniej lepsze to niż nic w Warszawie.
Życzę powodzenia w przyszłym roku.
japaw

Reklama

modele polskich samolotów

Postprzez Patterson » sobota, 2 października 2010, 17:26

Byłem dziś od około 10:30. Zrobiłem parę zdjęć pokręciłem się po po okolicy i pstryknąłem parę fotek. Zdjęcia robiłem około 11, tak wiec jeszcze mało było na stołach, ale 2h później było już ciasno. Niestety przed 14 się ewakuowałem , bardzo jestem chory i tragicznie się czułem, jutro będę jeszcze od około 14:00, oblukam już całość, zobaczę co jeszcze się pojawiło, oglądnę wyniki i zabiorę swoje ulepki do domu. Wystawiłem 3 modele, ale właściwie jako tło prawdziwego modelarstwa, na żywo było na co popatrzeć. Co do giełdy, ceny z kosmosu...

...dlatego wracając jeszcze zahaczyłem o Kielecką i zakupiłem 2 cacka u Pokątnego, szkoda, że kasy więcej nie wziąłem bo były fajne StuGi spod lady :x

Ale bezwstydnie wyłudziłem jeszcze smycze od Gajowego :oops: ;o)

Obrazek

Fotki z imprezy.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Patterson

rpm2

Postprzez K.Y.Czart » sobota, 2 października 2010, 18:11

To i ode mnie parę fotek. Głównie samolotów w słusznych, i mniej słusznych podziałkach. Jedne znajome, inne nie. W tym dwie fotki stronnicze. Oraz kilka "żelazek", te które podobały się rodzinie. ;o)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jutro może też coś zrobię ;o)

Do zobaczenia

Krzysiek
Ostatnio edytowano sobota, 2 października 2010, 18:13 przez K.Y.Czart, łącznie edytowano 1 raz
K.Y.Czart

Postprzez tomek_chacewicz » sobota, 2 października 2010, 18:12

Ja właśnie wróciłem z imprezy, teraz są pełne stoły. Sporo ciekawych modeli, szczególnie pancerka w obu skalach obrodziła bo lotnictwo wyraźnie kuleje. Straszny galimatias jest w klasach, te sceny figuralne i inne to wielki niewypał, wyszło na to, że husarz na koniu będzie rywalizował z Shermanem z czerwcowego kalendarza, nie wiem po co organizatorzy tak sobie skomplikowali życie zamiast zerżnąć klasy z jakiegoś krajowego konkursu. Co do miejsca, zaoczniacy rzeczywiście trochę przeszkadzają i za pierwszym razem ciężko trafić na salę z modelami ale przynajmniej światło jest w miarę ok.
pozdrawiam
Tomek
tomek_chacewicz

Postprzez Ostach » sobota, 2 października 2010, 18:40

Patterson! Stałeś obok mnie i zdjęcia robiłeś jak mocowałem się z pudełkami od moich samolotów! Czemuś się nie odezwał albo nie dał znać, żeś Patterson?!

Tomek, co masz na myśli pisząc, że lotnictwo kuleje? Samolotów w porównaniu do poprzednich edycji tego konkursy jest hmmm 3x więcej? Może w porównaniu z innymi konkursami jest gorzej, ale ilość prac a zwłaszcza modeli na wysokim poziomie jest wysoka!
"Mr. Spock, the women on your planet are logical. That's the only planet in the galaxy that can make that claim."
Ostach

Postprzez Patterson » sobota, 2 października 2010, 18:49

No widzisz, nieprzygotowany byłem, muszę sobie plakietkę zrobić :)
Ostatnio edytowano sobota, 2 października 2010, 20:22 przez Patterson, łącznie edytowano 1 raz
Patterson

rpm2

Postprzez tomek_chacewicz » sobota, 2 października 2010, 18:59

Ja właśnie jestem tutaj pierwszy raz więc porównuję do innych konkursów. Samoloty na mój gust wypadły trochę cienko, te najlepsze już widziałem gdzieś na forum albo u kolegów ;o) ale może to takie wrażenie w porównaniu z pancerką...
Patterson, Panzermasterowy Stug od razu rzuca się w oczy :)
pozdrawiam
Tomek
tomek_chacewicz

Postprzez jachud3 » sobota, 2 października 2010, 19:14

No proszę, mój Wellington się załapał na swoje przedgaleryjne foty :D
Fajnie, że w tym roku jest znacznie więcej osób i modeli niż poprzednio :)

pzdr.
jachud3

Postprzez Maikel » sobota, 2 października 2010, 19:38

Witam, szczerze mówiąc jestem pod wrażeniem, tejże wystawy, ale to może dlatego, że pierwszy raz jestem.
Ci studenci jednak troche przeszkadzali :?
Polski Wellington jest imponujący ;o)
Ja tam wystawiłem aż 10 modeli (m.in. niezbyt dobry, MiG 15 w Polskich barwach 1/48 ) :mrgreen:
Jutro może będę miał plakietke. :P
Do zobaczenia jutro :D
http://maikel.iportfolio.pl/
Cokolwiek w życiu robisz, nie ma to większego znaczenia ale ważne jest żeby to zrobić,
bo nikt inny nie zrobi tego za Ciebie.

Pozdrawiam, Michał.
Maikel

Postprzez Ostach » sobota, 2 października 2010, 19:52

Maikel napisał(a):Ja tam wystawiłem aż 10 modeli (m.in. niezbyt dobry, MiG 15 w Polskich barwach 1/48 ) :mrgreen:

Tego MiGa kojarzę, chyba nawet słyszałem jak coś mówiłeś o nim, ze najpierw sklejony, potem długo przeleżał, coś takiego. Dobrze kojarzę?

Jak widać rozmawiającą grupkę to się proszę nie wstydzić i podejść, przedstawić się, powiedzieć, że z forum... jest duża szansa, że są w tej grupce osoby z forum.
"Mr. Spock, the women on your planet are logical. That's the only planet in the galaxy that can make that claim."
Ostach

Postprzez Speedking » sobota, 2 października 2010, 20:05

No giełda zwaliła mnie z nóg. Myślałem, że skoro "giełda" to będzie się dało kupić coś ciekawego/w ciekawej cenie (niepotrzebne skreślić), o jakże się myliłem :lol:

Ogółem nie było źle, wszystko trochę prowizorką pachnie i ciężko się rozeznać co i gdzie (modele przemieszane i z braku miejsca stawiane w niewłaściwych klasach), ale nie żałuję że poszedłem. Na specjalną wzmiankę zasługuje Rycząca Queen Mary (gadała i ryczała na całe pomieszczenie :lol: )

Trochę zdjęć, reszta TUTAJ

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Pozdrawiam, Krzysztof
"Student to już jest absolutne dno piramidy społecznej"
Speedking

Postprzez Patterson » sobota, 2 października 2010, 20:18

Nie wiem czy to gorączka którą mam, :P ale wydawało mi się, że przez chwilę widziałem kogoś z koszulką Hello Kitty modelers, ale jakoś straciłem z oczu potem.
Patterson

rpm2

Postprzez Maikel » sobota, 2 października 2010, 20:50

Ostach napisał(a):
Maikel napisał(a):Ja tam wystawiłem aż 10 modeli (m.in. niezbyt dobry, MiG 15 w Polskich barwach 1/48 ) :mrgreen:

Tego MiGa kojarzę, chyba nawet słyszałem jak coś mówiłeś o nim, ze najpierw sklejony, potem długo przeleżał, coś takiego. Dobrze kojarzę?

Jak widać rozmawiającą grupkę to się proszę nie wstydzić i podejść, przedstawić się, powiedzieć, że z forum... jest duża szansa, że są w tej grupce osoby z forum.

Tak, tak. Kupiłem go bo mi się spodobał, ale nie byłem zbyt "doświadczony" na taką skale modelu. skleiłem kadłub, niezbyt ładnie zrobiłem kabine. Potem stał może 2 lata na półce. Potem dostałem od Taty lakier samochodowy i go pomalowałem, Żałuje, że tak szybko zabrałem się za Niego :-/
Dobra, może jutro zbiore sie na odwage i pogadam z kimś, tylko że ja mam 15 lat :lol: i tak raczej troche głupio mi podejść do starszej osoby i zacząć wyptywać :P
http://maikel.iportfolio.pl/
Cokolwiek w życiu robisz, nie ma to większego znaczenia ale ważne jest żeby to zrobić,
bo nikt inny nie zrobi tego za Ciebie.

Pozdrawiam, Michał.
Maikel

Postprzez Patterson » sobota, 2 października 2010, 20:54

Nie pękaj, to tylko pozory, a wszyscy jakby nie wyglądali i ile mieli ciągle się bawią "zabawkami" ;o)
Patterson

rpm2

Postprzez jachud3 » sobota, 2 października 2010, 21:38

Dokładnie ;)
Ja mam pytanie odnośnie pewnego latadła w 48 - taki japoniec walnięty metalizerem, stał na podstawce z lustrem, mocno obdrapane hinomaru.. Nie był to ani Hayate ani Zero. Ktoś wie co to dokładnie było? :) I jeśli wolno prosić o ujawnienie się autora?
Patterson napisał(a):Nie wiem czy to gorączka którą mam, :P ale wydawało mi się, że przez chwilę widziałem kogoś z koszulką Hello Kitty modelers, ale jakoś straciłem z oczu potem.

Były 3 osoby z takimi koszulkami :mrgreen: Slash, iceboy i jeszcze ktoś kogo nie znałem.
Maikel napisał(a):Polski Wellington jest imponujący ;o)

Dziękuję bardzo :oops: Niedługo walnę pełną galerię :)

pzdr.
jachud3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Imprezy - relacje - spotkania - muzea