Modelarskie spotkanie w Gliwicach

Nasze wrażenia, relacje z różnych imprez, zawodów, spotkań oraz wizyt w muzeach.

Modelarskie spotkanie w Gliwicach

Postprzez Tomek Hejmo » wtorek, 7 października 2014, 11:54

Chętnych z Gliwic i okolic zapraszam na spotkanie modelarskie - 25.10, godz. 16.00. Zainteresowanych zapraszam na PW po więcej informacji.
Tomek Hejmo

Reklama

Re: Modelarskie spotkanie w Gliwicach

Postprzez Tomek Hejmo » środa, 22 października 2014, 22:37

Na prośbę uczestników, przekładamy spotkanie na dzień później, czyli niedziela 26.10. Godzina ta sama.
Tomek Hejmo

Postprzez Tomek Hejmo » wtorek, 28 października 2014, 00:42

Spotkanie się odbyło, bardzo dziękuję wszystkim którzy przybyli. Opinie były na tyle entuzjastyczne, że następne, w pełni praktyczne, spotkanie przeprowadzimy w sobotę 08.11, start 16.00. Zapraszam serdecznie!
Tomek Hejmo

Postprzez Tomek Hejmo » piątek, 7 listopada 2014, 19:40

Ewentualnym zainteresowanym przypominam, że kolejne spotkanie już jutro o 16.00. Zapraszam!
Tomek Hejmo

Postprzez Marin » wtorek, 11 listopada 2014, 13:24

O kurka. Dopiero teraz zauważyłem te informacje. Macie jakiś następny termin. Jestem z okolic Rybnika więc mam niedaleko. Chętnie będę na następnym spotkaniu tylko kiedy?
Marin

Postprzez Tomek Hejmo » wtorek, 11 listopada 2014, 14:18

Nastepny termin to 22.11. Wiem, ze wtedy sa zawody w Katowicach, ale staramy sie trzymac dwutygodniowego terminu. Mam nadzieje ze nie stoi to na przeszkodzie osobom, ktore chca sie wystawic na konkursie.

Jezeli jestes zainteresowany to daj znac na pw, przesle informacjr.
Tomek Hejmo

Postprzez Krzychu2341 » poniedziałek, 17 listopada 2014, 20:50

Co do spotkań to byłem na wszystkich na razie czyli dwóch , wybieram się na trzecie. Miła atmosfera, ciekawi ludzie Tomek H. ostatnio majstrował przy LAV-ie i pokazywał techniki kurzenia. Polecam i zapraszamy następne 22.11 !!!
Krzychu2341

Postprzez Grzegorz R. » wtorek, 18 listopada 2014, 10:54

Z chęcią bym się wybrał do was ale za dużo kilometrów mam do was :( zmajstrujcie jakiś film ze spotkania :)
Grzegorz R.

Postprzez Marin » poniedziałek, 24 listopada 2014, 11:25

No i nie widzę jakoś zdjęć z ostatniego spotkania. Chyba że to ja mam byc pierwszy z podsumowaniem - wiem, wiem, nowy jestem to muszę iść na pierwszy ogień.

Było OK. Niestety pojechałem z pustymi ręcami a chłopaki już ostro walczyli z różnymi zestawami. Tu warto podkreślić, że byłem samotnym ptakiem w całym towarzystwie pancerniaków, więc na początku straszyli FlaK'ami. Ale potem jakoś poszło. Sporo ciekawych rzeczy się dowiedziałem szczególnie warsztatowych co jest chyba najcenniejszą rzeczą.

Myślę że na następne spotkanie (mam nadzieję że sytuacja pozwoli znów przyjechać) wezmę moje zabawki i popchnę parę rzeczy do przodu dzięki chłopakom.

Polecam spotkania szczególnie pancerniakom, a lotników zapraszam bo bedę przynajmniej miał jakiegoś skrzydłowego obok :)
Marin

Postprzez Tomek Hejmo » poniedziałek, 24 listopada 2014, 15:25

Brakło mi czasu na wrzucenie, nadrabiam teraz :)

Mała fotorelacja z naszego ostatniego spotkania. Tym razem mieliśmy do dyspozycji mniej elegancką salkę, ale nikogo to nie zraziło. Odwiedził nas nowy kolega, Marcin, który wniósł trochę cywilizacji w postaci paluszków :D Michał jest lotnikiem, ale marzy mu się pancerka, więc powinniśmy wyprowadzić go na ludzi. Przybyło również lobby producentów w postaci szefa Panzerartu, który na następne spotkanie zapowiedział się z aerografem i farbkami :P

Wybaczcie słabe zdjęcia, nie wpadłem na pomysł wzięcia aparatu.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano wtorek, 25 listopada 2014, 11:36 przez Tomek Hejmo, łącznie edytowano 1 raz
Tomek Hejmo

Postprzez Patryk » poniedziałek, 24 listopada 2014, 19:42

Heh jak ćwiartki pod stół pochowali do zdjęć. :lol:
Obrazek
KLIKNIJ
Patryk Krupiński
Patryk

Postprzez Marin » wtorek, 25 listopada 2014, 11:17

Patryk napisał(a):Heh jak ćwiartki pod stół pochowali do zdjęć. :lol:

No trzeba dbać o młode pokolenie. Alkoholu nie wolno w przestrzeni publicznej promować ;).

Tomek Hejmo napisał(a):Michał jest lotnikiem, ale marzy mu się pancerka,

No nie ma to jak naginanie rzeczywistości. Po pierwsze Tomku, Michała zamieńmy jednak na Marcina - jakoś tak przyzwyczaiłem się do mojego imienia. Nie wiem skąd ten Michał, ale wszystko jest do nadrobienia ;). Co do pancerki to uważam że techniki malarskie i efekty brudzingu w pancerce to jest wysoki pułap. Co do robienia pancerki to owszem, pewnie kiedys spróbuje, ale wiecie jak to jest z lataniem. Jak sie raz spróbuje to jakoś nie da sie tych skrzydeł już odrzucić. Więc wszelkie latadła na razie mnie pochłaniają, aczkolwiek wiele sie można od pancerniaków uczyć co do wykańczania detali, obróbki fototrawionki itp. Zapraszam do Gliwic bo warto :mrgreen:
Marin

Postprzez Tomek Hejmo » wtorek, 25 listopada 2014, 11:34

Część chłopaków dojeżdża samochodem, więc nie pijemy żeby im smaku nie robić ;o)

Yyyy, przepraszam najmocniej Marcinie :oops:
Tomek Hejmo

Postprzez Tomek Hejmo » środa, 26 listopada 2014, 01:01

Następne spotkanie, 06.12, planujemy poświęcić dyskusji i praktykowaniu techniki Colour Modulation i ogólno pojętego weatheringu. Dla zainteresowanych istnieje możliwość zakupu zestawu przygotowanego przez Panzerart

Obrazek

Czyli fragment kadłuba oraz dowolna wieża z oferty firmy. Cena za całość to 40zł - bardzo atrakcyjna i tylko dla nas, bo sama wieża kosztuje 80zł. Jeżeli temat chwyci, to będziemy z tego mogli później zrobić np. temat podstawkowy.
Tomek Hejmo

Powrót do Imprezy - relacje - spotkania - muzea