Mam trochę dylemat jakie malowanie wybrać. Podoba mi się pustynne, ale zastanawiam się też nad polskim "niebieskim ptakiem".
konwin napisał(a):Qrka a chciałem go robić
Powodzenia fajny samolot
Będę patrzył
vincent napisał(a):Bardzo fajny warsztat i interesujący temat. Możesz powiedzieć jaki masz patent na tak dokładne nawiercanie otworów w skośnych powierzchniach (rury wydechowe)?
Paweł84 napisał(a):vincent napisał(a):Bardzo fajny warsztat i interesujący temat. Możesz powiedzieć jaki masz patent na tak dokładne nawiercanie otworów w skośnych powierzchniach (rury wydechowe)?
Nie ma w tym większej filozofii, zaczynam małym wiertełkiem prostopadle do tej skośnej powierzchni, a potem stopniowo coraz większym stale zmniejszając kąt tak żeby to ostatnie największe wiertło szło już równolegle do rury. Wiertło trzymam bezpośrednio w palcach żeby mieć maksymalną kontrolę nad kierunkiem jego prowadzenia. Na koniec jeszcze okrągły pilnik "iglak" jeśli krawędzie są zbyt grube. Można jeszcze lekko posmarować krawędzie rzadkim klejem np.Tamiya Extra Thin, który rozpuszcza drobne zadziory i powoduje, że powierzchnia staje się gładsza.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości