Britten-Norman Islander TalAir, Airfix 1/72

Re: Britten-Norman Islander TalAir, Airfix 1/72

Postprzez Aleksander » niedziela, 19 marca 2023, 16:14

Skończony - niestety, nie udało się uniknąć pewnych "baboli", ale chwalić się tym nie będę.
Cieszę się, że go zrobiłem, i że akurat w tym malowaniu (szczegółowo wyjaśnię w galerii), cieszę się także, że mimo wszelkich zapowiedzi potrafi stać na swoich trzech kołach bez podpórki, czy przyklejenia przedniego koła - nie pytajcie jak to się stało, nie wiem - po sklejeniu całości nagle przestał opadać na ogon.
Dziękuję raz jeszcze Piotrkowi Dmitrukowi za dosłanie części, które zepsułem i Bogdanowi "Mr Decal" za kalki.
Zdjęcie na razie jedno (robocze), na dowód, że skończony, reszta wraz z opisem - ale dopiero za trochę - w galerii.

Obrazek

PS. Panie Prezesie Gildii Kręcących się Śmigiełek - śmigiełka się kręcą, ale nie "na dmuchnięcie", czyli nie tak jakbym chciał, niestety
Obrazek
ObrazekObrazekObrazek Obrazek
Aleksander Górski
..."be yourself, no matter what they say"...
Aleksander

Animal Planet

Reklama

Postprzez Mac Eyka » niedziela, 19 marca 2023, 16:46

Nie no normalnie fajowy on jest, a to, że śmigiełka kręcą się to tylko świadczy o mistrzowskim podejściu budowlańca co go był zbudował.
Z pozdrowieniami Samozwańczy Prezes Gildii Kręcących się Śmigiełek Maciek Poniatowski

ObrazekObrazekObrazekObrazek
Mac Eyka

Zimna Wojna 2

Postprzez fragles » piątek, 24 marca 2023, 14:28

Bardzo sympatycznie wygląda. Nie śpiesz się z galerią - zrób porządne zdjęcia, bo zdaje się, że jest co pokazać.

Aleksander napisał(a):- śmigiełka się kręcą, ale nie "na dmuchnięcie", czyli nie tak jakbym chciał, niestety

Bo to najwygodniej zrobić oś śmigła z igły lekarskiej, a piastę tej osi, z rurki mosiężnej, wkleić w silnik. Wtedy nawet "ostatnim tchnieniem" da się zakręcić śmigiełkiem. :D
Franciszek Gleszyński - fra-gles
fragles

Postprzez Aleksander » piątek, 24 marca 2023, 20:34

Spróbuję... choć nie jestem najlepszy w fotografię...
Ale powalczę, tylko czekam na lepszą pogodę na zewnątrz, żeby mieć naturalne światło.
Obrazek
ObrazekObrazekObrazek Obrazek
Aleksander Górski
..."be yourself, no matter what they say"...
Aleksander

Animal Planet

Poprzednia strona

Powrót do Warsztat konkursowy