Co do pytania czy będzie na Bytom odpowiem tak, syndrom ZNB już się uaktywnił i model na pewno będzie do tego terminu skończony. Jednak czy będzie wystawiony do konkursu to jeszcze nie wiem
Co do modelu to jadę dalej. Tu odniosę parafrazę do Mistrza Andrzeja i napisze "blaszki niefototrawione" zrobione. Wykonanie całego pokrycia Wilbault w skali 1/32 na Pejedynkę zabrało mi wiele godzin. Jest o blisko dwieście rożnych paneli które należało wykonać i dopasować do bryły modelu. Choć zrobiłem ich znacznie więcej, bowiem nie wszystkie się udały i trafiły na model. Mimo że podobne to jednak każdy jest inny. Była to strasznie mozolna i nudna praca, porównywalna jedynie z budową podwozia modelu czołgu. Ale podobnie jak w czołgu jej właściwe wykonanie jest kluczowe dla ogólnego odbioru modelu. Na szczęście mam to już za sobą. Teraz pozostaje już tylko drobnica. Jest już z górki CDN
Ostatnio edytowano sobota, 15 lutego 2025, 18:51 przez Marcin_Matejko, łącznie edytowano 1 raz
Per Aspera ad Astra IPMS Polska / IPMS Świdnica / IPMS Air-race / RCtank.pl / RC-trial.pl
Patrzę i patrzę i napatrzeć się nie mogę. Ciężko mi uwierzyć że to powstaje praktycznie z niczego - do takiego poziomu chciałbym kiedyś dojść Bierz go do Bytomia i wystawiaj, chętnie obczaję na żywo!