Rhayader napisał(a):Odsuwasz kabinę?

Aleksander napisał(a):Wygląda bardzo dobrze, nawet ta tablica z blaszki Edka.
Swoją drogą, jak wszyscy będą robić modele w takim tempie, to konkurs skończy się grubo przed terminem

greatgonzo napisał(a):Rynny na nogi srebrne? Pomijam, że od Birdcage'a ;).

Panzer napisał(a):
Ja jeszcze dopiero zacząłem malować więc bardzo poproszę. Kokpitu już nie zmienię, bo nie mam jak. Ale pozostałe "wnętrzności" widoczne na fotkach to tak. Głównie wnęki podwozia i samo podwozie oraz wnętrze komory silnika. No i późniejsze zdrapki na modelu.
greatgonzo napisał(a):Wnętrze komory silnika Light Grey, Wnęki podwozia GSB. Podwozie Light Grey, o ile nie było remontowane. Na fotach MAG-22, gdzie w ogóle da się coś dojrzeć, można dostrzec, jaśniejsze podwozie. Całe zewnętrze podkładowane ZCY.
Na zdjęciach powyżej ZCY jest bardzo neonowy. Dwie warstwy podkładu dawały bardziej stonowany, brudnożółty, nienasycony kolor.
Panzer napisał(a):Samolot Colta zwykle opisywany jest jako FG-1D. Za to przypisuje się mu BuNo 50133, który pochodzi z serii U-1A. Numery z powietrza to częsta praktyka gdy trzeba zrobić kalkomanie, albo namalować bokorys, a numer jest nieznany. Na zdjęciu na ogonie, wg mnie, można dopatrzeć się napisu FG-1D, ale jakość jest taka, że o pewności trudno mówić. Pochodzenie z Goodyeara sugeruje (i nic ponadto) czarny kołpak śmigła.
greatgonzo napisał(a):Wnętrze komory silnika Light Grey,

greatgonzo napisał(a):A co tam jest napisane?
greatgonzo napisał(a):Aha, jeszcze silnik. Jeżeli klapy silnika to jest okapotowanie, to tak ;).

greatgonzo napisał(a):Najprawdopodobniej Light Gray. Wpisuje się to w ideę ogólną i mam fotkę takiej klapki. gdzie na wnętrze natryśnięty jest kolor kamuflażu, ale ewidentnie pod nim jest jasny kolor. Dwa razy różnym lakierem nie malowano samolotów Navy. Ewidentnie kolor kamuflażu to efekt remontu. Ale nie jestem całkowicie pewien. Klapki mogły być potraktowane jak element otwierany, czyli widoczny i na tej podstawie można snuć domysły.

Powrót do Made in USA - warsztat konkursowy
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości