[1:72] Lotnicze nowości i zapowiedzi rynkowe

Nabyłeś nowy model, chcesz pokazać zawartość pudełka lub o nią zapytać, słyszałeś o fajnych nowościach - podziel się tym z innymi.

Re: [1:72] Lotnicze nowości i zapowiedzi rynkowe

Postprzez krzy65siek » niedziela, 13 października 2019, 09:23

Mnie jakoś Jak mdli. I to zarówno z powodów polityczno/ideologicznych jak i z tego powodu, że się nasklejałem Jaków w latach 80.

Natomiast jakość tego co widać na zdjęciach jest rzeczywiście imponująca. Mam nadzieję, że zrobią niedługo jakiś porządny samolot z taką jakością.

Pozdrawiam
Krzysiek
krzy65siek

Reklama

modele polskich samolotów

Postprzez cris » niedziela, 13 października 2019, 17:20

Dominik napisał(a): Czy się podoba, czy nie, firmy muszą wydawać Mustangi, Spitfire'y czy Messerschmitty by żyć (i ewentualnie wydać raz na jakiś czas coś niszowego).

Ok to jest zrozumiałe dlatego skromna propozycja by AH (skoro zmajstrowała już Jaka1b) poszła w konstrukcje sowieckie ,bo mało tych modeli na rynku modelarskim (lub prawie wcale ) w wysokiej jakości.
Taki Jak 9 (dwie wersje) to prawdziwy ,,wół roboczy'' który pomógł wygrać wojnę na froncie wschodnim ,myślę że porządny model na poziomie , miałby ogromne wzięcie u modelarzy na całym świecie.To samo Ławoczkiny (garbate i te późniejsze ),Mig 3 , itp.
Z Sowietami jest totalna pustka, godna zagospodarowania -oczywiście na poziomie tego Jaka 1b ,bo starych ,,szkaradnych'' szortów trochę by się znalazło.
Z opinią jest jak z dziurą w du..ie -każdy ma swoją.
cris

Postprzez xmen » niedziela, 13 października 2019, 17:40

cris napisał(a):
Dominik napisał(a): Czy się podoba, czy nie, firmy muszą wydawać Mustangi, Spitfire'y czy Messerschmitty by żyć (i ewentualnie wydać raz na jakiś czas coś niszowego).

Ok to jest zrozumiałe dlatego skromna propozycja by AH (skoro zmajstrowała już Jaka1b) poszła w konstrukcje sowieckie ,bo mało tych modeli na rynku modelarskim (lub prawie wcale ) w wysokiej jakości.
Taki Jak 9 (dwie wersje) to prawdziwy ,,wół roboczy'' który pomógł wygrać wojnę na froncie wschodnim ,myślę że porządny model na poziomie , miałby ogromne wzięcie u modelarzy na całym świecie.To samo Ławoczkiny (garbate i te późniejsze ),Mig 3 , itp.
Z Sowietami jest totalna pustka, godna zagospodarowania -oczywiście na poziomie tego Jaka 1b ,bo starych ,,szkaradnych'' szortów trochę by się znalazło.

Zgadzam się z Crisem.Jest to nisza na rynku do wykorzystania.Właśnie robię Jak-a 9 firmy Valom i nie ma czym się chwalić, mam też zaczętego La-5 z AML i pominę milczeniem jakość tego modelu.Mig-3 jest tylko HobbyBos ale też szału nie ma.
Niestety podejrzewam że taki Jak-9/7 lub kolekcja Ła-5 sprzedało by się lepiej niż tak wyczekiwana Wilga lub Iryda.
Obrazek
xmen

Animal Planet

Postprzez potez » niedziela, 13 października 2019, 21:13

cris napisał(a):Taki Jak 9 (dwie wersje) to prawdziwy ,,wół roboczy'' który pomógł wygrać wojnę na froncie wschodnim ,myślę że porządny model na poziomie , miałby ogromne wzięcie u modelarzy na całym świecie.To samo Ławoczkiny (garbate i te późniejsze ),Mig 3 , itp.

bla,bla, bla...
naprawde sądzisz, że gdyby to była taka wielka nisza to ktoś by jej nie zagospodarował? :lol: :lol: :lol:
A dlaczego Zviezda tłucze nowe pasażery wszelakiej masci a najsowietszego z sowieckich bohaterskiego Jaka-1b na którym "obijali fokom boki" zrobiła przepak modeliku z lat 90tych?
tak, jestem #ponurymodelaż
potez

Postprzez PiotrZ » poniedziałek, 14 października 2019, 10:40

PiotrZ

Postprzez Recenzjemodeli.pl » poniedziałek, 14 października 2019, 14:28

Nowe kalkomanie od Eduarda. Z modelem w zestawie

1/72 MiG-21MF Fishbed - Weekend Edition - Eduard

Obrazek
Obrazek
Recenzjemodeli.pl

Postprzez cris » poniedziałek, 14 października 2019, 16:40

potez napisał(a):A dlaczego Zviezda tłucze nowe pasażery wszelakiej masci a najsowietszego z sowieckich bohaterskiego Jaka-1b na którym "obijali fokom boki" zrobiła przepak modeliku z lat 90tych?

No to dlaczego ???
Może oświecisz swoim światłem mądrości prostego sklejacza -Asie marketingu :mrgreen:
Z opinią jest jak z dziurą w du..ie -każdy ma swoją.
cris

Postprzez Jostein » poniedziałek, 14 października 2019, 17:45

PiotrZ napisał(a):https://modelingmadness.com/scott/preww2/previews/azur/fr0037.htm

O taaaak!

Co prawda fakt, że to Azur Frrom pewnie wywinduje cenę pod sufit, jak było to z Northropem Deltą, ale nic to, jak powiedział pan Michał.
Jostein

Postprzez potez » poniedziałek, 14 października 2019, 17:45

Bo putin nie daje 500+ modelarzom i prostego mużyka-sklejacza znad Wołgi nie stać na te wymarzone modele. :P
mniej więcej z tego samego powodu ICM wydaje w 1/48 He-111Z w przyszłym roku i Cessnę Skymaster a nie wydaje Jaka-9 tak niezwykle ciekawego i mającego sie cieszyć powodzeniem :)
tak, jestem #ponurymodelaż
potez

Postprzez Rafal » poniedziałek, 14 października 2019, 22:49

GrzeM napisał(a):Raczej już był. I - jeśli informacje o upadku Ardpola są prawdziwe - już nie będzie.

http://www.krs-online.com.pl/msig-5659-44941.html
Google nie zwalnia z samodzielnego myślenia.
Rafal

Postprzez HK » wtorek, 15 października 2019, 10:02

potez napisał(a):Bo putin nie daje 500+ modelarzom i prostego mużyka-sklejacza znad Wołgi nie stać na te wymarzone modele. :P
mniej więcej z tego samego powodu ICM wydaje w 1/48 He-111Z w przyszłym roku i Cessnę Skymaster a nie wydaje Jaka-9 tak niezwykle ciekawego i mającego sie cieszyć powodzeniem :)

Nie znam odpowiedzi, ale sprawa wydaje mi się złożona. Dlaczego pewne "mainstreamowe" tematy w 1/72 leżały (i niektóre nadal leżą) odłogiem przec całe dziesięciolecia? Spitfire IX, Spitfire XIV i późniejsze, Lancaster, Halifax, Wellington, Beaufighter, B-25 a nawet B-17? Listę dałoby się ciągnąć.
Inna rzecz, że po rewolucji technologicznej jaką zafundował Eduard, cała masa modeli Hasegawy a nawet Tamiyi uważanych dotychczas za świetne, nagle zasługuje na pojawienie się następców. A short-runy przestają w ogóle cieszyć.
Hendryk
HK

Postprzez Andzin » wtorek, 15 października 2019, 10:15

potez napisał(a):Bo putin nie daje 500+ modelarzom i prostego mużyka-sklejacza znad Wołgi nie stać na te wymarzone modele. :P

Tylko że ICM ma w katalogu Jak-9 ... no ale pewnie Żełeński daje 500+ :P
Andzin

Postprzez Artur Rzepka » wtorek, 15 października 2019, 12:55

~W Internecie bądź sobą. Chyba że jesteś chamem. Wtedy bądź kimś innym.
Artur Rzepka

Postprzez Łukasz_K » wtorek, 15 października 2019, 13:21

Artur Rzepka napisał(a):I pomalowany

Obrazek

http://armahobbynews.pl/blog/2019/10/15 ... 10-godzin/

Wow Puskal, dobra robota, w 10 godzin :shock: ... jeżeli nie miałem zamiaru kupić Jaka, to teraz się poważnie waham.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
..bo zawsze są i głupsi w społeczności...
Łukasz_K

Zimna Wojna 1

Postprzez Puskal » wtorek, 15 października 2019, 13:34

astarott napisał(a):
Artur Rzepka napisał(a):I pomalowany

Obrazek

http://armahobbynews.pl/blog/2019/10/15 ... 10-godzin/

Wow Puskal, dobra robota, w 10 godzin :shock: ... jeżeli nie miałem zamiaru kupić Jaka, to teraz się poważnie waham.

Przez weekend złożyłem 3 egzemplarze w tym jeden pomalowany. Poza tym normalne obowiązki rodzinne, nie ma to tamto (obiadki, urodziny, spacery itd). Tajemnica sukcesu tkwi w białym kamo, braki napisów eksploatacyjnych oraz szablonach do barokowania od Jarka Rydzyńskiego https://www.facebook.com/jrminiature/.
Puskal

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Lotnictwo - in-boxy, nowości, opinie