[G] Pz.Beob.Wg.II Ausf.C (Dragon, 1/35)

Właśnie skończyłeś model, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Moderator: xenomorph

[G] Pz.Beob.Wg.II Ausf.C (Dragon, 1/35)

Postprzez Thalgonis » czwartek, 23 kwietnia 2026, 08:55

Ciałko,

galeria dosyć ciekawej modyfikacji czołgu Panzer II – wykorzystanie go jako pojazdu obserwacyjnego artylerii (Beobachtungswagen). Uzbrojenie zostało zachowane, a najbardziej widoczną cechą rozpoznawczą na zewnątrz było zamontowanie anteny ramowej na tylnym pokładzie. Pojazdy Pz.Beob.Wg były z powodzeniem wykorzystywane do namierzania celów i obserwacji ognia artyleryjskiego, głównie w jednostkach dział samobieżnych.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

https://youtu.be/6LR3eqIKDAQ
Pozdrówka
Thalgonis -> https://modelarstwozpudla.pl/

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Thalgonis

1940

Reklama

Re: [G] Pz.Beob.Wg.II Ausf.C (Dragon, 1/35)

Postprzez Aleksander » czwartek, 23 kwietnia 2026, 22:04

Fajny model i fajna prezentacja na YT!
Obrazek
ObrazekObrazekObrazek Obrazek Obrazek

Aleksander Górski
..."be yourself, no matter what they say"...
Aleksander

Animal Planet

Postprzez Thalgonis » piątek, 24 kwietnia 2026, 08:43

Dziękuję :)
Pozdrówka

Thalgonis

1940

Postprzez cooper69 » sobota, 25 kwietnia 2026, 07:31

Tyle było fierdolenia na mw i wyszło na Twoje :D

I OK
Obecne zainteresowania - pancerka Polskich Sił Zbrojnych na zachodzie, samoloty z silnikiem gwiazdowym i (najchętniej) w „kapciach”

Pozdrawiam
Rafał Dzięgielewski made by 71

Obrazek
cooper69

Postprzez Thalgonis » sobota, 25 kwietnia 2026, 16:25

Dzięki Rafale :mrgreen:
Tak, na Mw była klasyczna gównoburza, z której dla mnie wysnół się wniosek (być może błędny, ale jest mój, najmójszy :mrgreen: ), że nie ma sensu robić warsztatów. Bo jeżeli robisz po swojemu, od tzw. d..y strony, to nie ma zmiłuj, jest wszystko źle :) Olał, i tak będę robił po swojemu :lol:
Pozdrówka

Thalgonis

1940

Postprzez Lestat » sobota, 25 kwietnia 2026, 21:00

Oj tam, w zasadzie tylko Evildead sie przypieprzał, ale on sie zawsze przypieprza. Dal mnie dyskusja na temat jakie odcienie kolorów miały pojazdy ktore znamy z czarno białych zdjęc sprzed 80 lat jest zawsze przezabawna. Niemniej ja sie przyczepię do kolorów też :) - ta trawa jeśli jest prosto z paczki czyli niepomalowana jest w uj sztuczna.
Lestat

Postprzez Pashal » sobota, 25 kwietnia 2026, 22:07

Wysnułem taki oto wniosek, z tego co tu napisaliście, że tak podchodząc do sprawy to kompletnie Was nie interesuje jaki poziom ma dane forum - lejecie na to, bo liczy się tylko pokazywanie swoich modeli i czekanie na oklaski, achy, ochy i inne wyrazy uwielbienia Waszej twórczości - tak ma być, bo inaczej nie pokażecie swoich warsztatów - to nie jest taka troszkę dziecinada dorosłych facetów ?

Przypieprzanie się jak to "subtelnie" nazwaliście do jakości prezentowanych modeli w relacjach, czy galeriach na forum tylko z powodu, bo ktoś kogoś nie lubi, albo zwyczajnie jest zazdrosny, złośliwy to jest zło, ale umieszczanie sensownych, konkretnych , merytorycznych uwag to chyba nie powód, aby nie pokazywać warsztatów.
Pashal

Postprzez Lestat » sobota, 25 kwietnia 2026, 22:14

Pashal napisał(a):Wysnułem taki oto wniosek, z tego co tu napisaliście, że tak podchodząc do sprawy to kompletnie Was nie interesuje jaki poziom ma dane forum - lejecie na to, bo liczy się tylko pokazywanie swoich modeli i czekanie na oklaski, achy, ochy i inne wyrazy uwielbienia Waszej twórczości - tak ma być, bo inaczej nie pokażecie swoich warsztatów - to nie jest taka troszkę dziecinada dorosłych facetów ?

Wysnułeś wniosek całkowicie z dupy. I na tym zakończę.
Lestat

Postprzez Pashal » sobota, 25 kwietnia 2026, 23:02

W swoich relacjach też agresywnie Lestat reagowałeś na uwagi, więc ta Twoja odpowiedź mnie kompletnie nie dziwi i zdecydowanie potwierdza, że jednak coś jest na rzeczy.
Pashal

Postprzez Lestat » sobota, 25 kwietnia 2026, 23:16

Bosz... Pashal jaki Ty jesteś męczący... Dawaj, nie bądź gołosłowny, dawaj te moje agresywne uwagi odnoszące się do reakcji innych na prezentacje modelu który zrobiłem, bądź który był w budowie. Kiedy to byłem agresywny jak ktoś skrytykował mój model (mówimy o modelu, nie o zrąbanej instrukcji do niego). No dajesz, nie bądź leszcz, przecież jeśli tak piszesz to bez problemu podasz takie przykłady. Prawda? Prawda Pashal?
Lestat

Postprzez Pashal » sobota, 25 kwietnia 2026, 23:44

Pisz więcej w ten sposób Lestat, a ja nie muszę nic udowadniać i cytować - zrozum, że w taki sposób nie reaguje człowiek który chce normalnie dyskutować.
Pashal

Postprzez Lestat » niedziela, 26 kwietnia 2026, 00:03

Jasne. Czyli nic nie masz na poparcie swoich słów. Oczywiście, że nic nie musisz. Po prostu jak się komuś coś zarzuca, to wypadałoby to poprzeć argumentami. Na tym polega normalna dyskusja. Ale jak widzę Ty masz inną definicję dyskusji. Rzucasz oszczerstwo, a jak ktoś prosi o jakieś przykłady, to Ty "nic nie musisz". Zacytuję Cię: "to nie jest taka troszkę dziecinada dorosłych facetów". Może weź te słowa sobie do serca.
Lestat

Postprzez Pashal » niedziela, 26 kwietnia 2026, 00:19

Taką relację ze swojego sklejania Lestat pamiętasz i to jak reagowałeś na moje uwagi, bo chodziło mi o reakcję na moje uwagi w tej relacji ?
" Krupp Protze z armatką PaK 36. W 1940 jedno i drugie było używane przez Niemców na ogromną skalę. W tle, na monitorze, obowiązkowe błyskawice z... też Niemcem ;)"

viewtopic.php?f=919&t=94818&start=15

Chyba jest już wyczyszczona ?

Idę spać "kolego ziomalu" Lestatcie - poczytaj moje wpisy w swoich relacjach - ja do Ciebie nic nie mam, ale nie lubię jak ktoś nie widzi pewnych rzeczy... wiem rozumiem, ludzie są różni.
Pashal

Postprzez Lestat » niedziela, 26 kwietnia 2026, 01:12

Pashal napisał(a):Taką relację ze swojego sklejania Lestat pamiętasz i to jak reagowałeś na moje uwagi, bo chodziło mi o reakcję na moje uwagi w tej relacji ?
" Krupp Protze z armatką PaK 36. W 1940 jedno i drugie było używane przez Niemców na ogromną skalę. W tle, na monitorze, obowiązkowe błyskawice z... też Niemcem ;)"
viewtopic.php?f=919&t=94818&start=15

Oczywiście, że pamiętam. Twoje uwagi dotyczyły moich negatywnych emocji związanych z instrukcją. Ja uważałem że wprowadza modelarza w błąd, Ty broniłeś producenta. I na moja prośbę zostały wycięte, bo nic nie wnosiły do relacji z budowy modelu. Ale nie rozmawiamy o instrukcjach. Zarzucasz mi (i Thalgonisowi) że mam kłopoty z przyjęciem krytyki dotyczącej mojego modelu, jego wykonania i budowy. Więc pokaż gdzie te moje negatywne reakcję na taką krytykę, a nie zasłaniaj się jakimiś kłótniami o instrukcji. Piszesz, że ja nie widzę pewnych rzeczy. Wydaje mi się, że Ty masz problem z tym, że widzisz rzeczy które nie zaistniały, ale Ci akurat pasują do narracji.
Lestat

Postprzez Thalgonis » niedziela, 26 kwietnia 2026, 07:51

Panowie - peace, pax, мир (whatever) :)

Paschal podał ciekawe sformułowanie „poziom forum”... Że pe, że się tak z francuska zapytom ;o) Odpowiem tak: I KTO tu żyje we własnej piaskownicy? :lol:
Na Mw afera wybuchła po pokazaniu pomalowanego finalnie german greya, zły kolor i tak dalej. Zaglądając do moich galerii widać, że nie jest to pierwszy panzer grey i widać, że wszystkie są taką samą metodą malowane. W tamtych nie przeszkadzało tu zaczęło. Więc rozumiem, że ktoś miał zły dzień, żona dała za słoną zupę, popuścił w gacie i tym podobne nieprzyjemne przypadłości ludzkie. Zdaża się, więc olewam tę dyskusję i tyle :mrgreen:
Pozdrówka

Thalgonis

1940

Następna strona

Powrót do Pojazdy wojskowe - galeria ukończonych modeli