KW 2 Trumpeter 1/35

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Moderator: xenomorph

KW 2 Trumpeter 1/35

Postprzez Vitello » piątek, 9 kwietnia 2010, 21:28

Witam

Padło na niedokończonego KW 2, zacząłem go robić 4 lata temu!!. Przez ten czas przeleżał w pudle. Taki okres czasu wcale nie jest krótki, widać wiele byków. Przynajmniej ja tak sądzę, nałożyłem szpachle jak sklejałem go i niestety przy szlifowaniu zatarłem imitacje nitów (częściowo) ;/ Miałem chęć samemu uporać z modelem, ale chciałbym żebyście w miarę możliwości wskazali mi obszary, które muszę poprawić.

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
ObrazekObrazek
Obrazek

Pozdrawiam
Ostatnio edytowano poniedziałek, 12 kwietnia 2010, 18:17 przez Vitello, łącznie edytowano 2 razy
Vitello

Reklama

modele polskich samolotów

Re: [R] KW 2 Trumpeter 1/35

Postprzez klajus » piątek, 9 kwietnia 2010, 21:43

Vitello napisał(a):Miałem chęć samemu uporać z modelem, ale chciałbym żebyście w miarę możliwości wskazali mi obszary, które muszę poprawić.

Musisz dawać mniej kleju....
Jak to zrobiłeś, że musiałeś szpachlować. Przecież tam wszystko całkiem dobrze pasuje.
A co to znaczy [R] w tytule?
Pozdrawiam z mojego brodzika intelektualnego, Paweł Klaja, Fun-sklejacz tworzący rzeczy z gruntu słabe albo przeciętne...
http://pawelklaja.blogspot.com
Tekst roku:
[..] ... więc nie ma go co manieryzmem rodem z "Super modelu" psuć. Modelarstwo redukcyjne to fakty w skali a nie mity i radosna twórczość. ... [...]
klajus

KW 2 Trumpeter 1/35

Postprzez Vitello » piątek, 9 kwietnia 2010, 21:49

Te R w tytule to relacja, nawyk z innych for i chyba niepotrzebnie go tu dałem.
Wtedy waliłem sporo kleju, obecnie staram się jak najczyściej sklejać. Dlatego moje umiejętności 4 lata temu były naprawdę równe zero, teraz jest lepiej. Dlatego też ta szpachla, niby wszystko idealnie pasuje ale jednak. Dlatego muszę, poprawić błędy z przeszłości.
Vitello

Re: KW 2 Trumpeter 1/35

Postprzez Vitello » piątek, 16 kwietnia 2010, 20:32

Witam

Udało mi się wcielić w życie poprawki i efekt jest następujący. Dopiero na zdjęciach widzę, ze jeszcze będzie trzeba nad tym popracować.

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Zacząłem dłubać także wieżę, teraz dopiero widzę spore rozmiary tego modelu. Wstępnie już przeszlifowałem niektóre powierzchnie. Ale jak widać to nie koniec prac.

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Zachęcam do komentowania. Pozdrawiam;)
Vitello

Powrót do Pojazdy wojskowe - warsztat