Była reedycja chyba w 2008 ale jakoś się błyskawicznie rozeszły. Szukałem normalnie po sklepach internetowych i na 6 czy 7 maili z zapytaniem czy dysponują modelem na stanie dostawałem odpowiedzi że jest nie do dostania. Jeden tylko sklep w USA miał go w magazynie ale za 170$ + prawie drugie tyle za przesyłkę chcieli czyli wychodzi ok 1000zł.
Co do zestawu SMS to też poświęciłem już trochę czasu żeby zbadać jego historię. Z tego co wyszperałem to była to zdaje się limitowana seria 500szt. + jakieś małe wznowienia (ok.25szt). Teraz wszędzie jest SOLD OUT. Początkowo SMS sprzedawał go po 525$ potem jak widać za 650$ a w innych sklepach było już różnie. Na ebayu też ich nie widać. Znalazłem jeden sklep ale .... zobaczcie sami
http://www.bestbalsakits.be/tamiya/tami ... number=934to chyba lekka przesada.
Za 500 zielonych to może jeszcze od biedy można by pomyśleć ale za 1000ojro to już nie.
A sam model jest naprawdę fajny. Postudiowałem instrukcję i naprawdę mi się podoba.
Zawieszenie ruchome ze skręcanymi amortyzatorami, karoseria skręcana, silnik też przykręcany jak w motorkach itd.
Może dziś zrobię in-boxa jeśli są chętni by pooglądać?!