RAV napisał(a):W pierwszym poście tego wątku pytałeś, czym zastąpić H29. Dostałeś szereg odpowiedzi, po czym okazuje się, że tak naprawdę nie zamierzasz odchodzić od Humbrola... Więc po co to wszystko?
RAV nie obraź się, ale wydaje mi się, że nie przeczytałeś całości wątku.
Ja bardzo chętnie odejdę od Humbrola, ale nie chce iść w akryle, to zresztą napisałem w pierwszej wypowiedzi.
Natomiast okazuje się, że nie za bardzo jest czym zastąpić tego H29.
Ty proponujesz Gunze, ja ci odpowiedziałem, że nie jestem zainteresowany z pewnych powodów.
Sprawa Model Mastera wypłynęła po tym jak za namowa kilku uczestników dyskusji spróbowałem z oryginalnym Thinerem Humbrola.
Rozmowa się rozwija, a ja w miarę możliwości próbuję coś zdziałać po części pod wpływem wypowiedzi innych.
Zresztą moje pojęcie modelarstwa jest bardzo lajcikowe.
Jak podczas pracy nad danym modelem powstaje za dużo problemów, za dużo kłód pada pod nogi to mi się odechciewa, mam cały magazyn modeli które mam zamiar zbudować a nie trzymać dla pudełek i zawartości.
Powoli ten model mi się nudzi i zapewne podejmę jeszcze jedną może dwie próby poprawy sytuacji a jak spełzną one na niczym to sięgnę po kolejne pudełeczko z półki, a ten nieszczęśnik wyląduje w jakimś ciemnym zakamarku.
A po co cały ten watek. Dla nauki, poszerzania doświadczeń, choćby takich że nie należy oszczędzać na zamiennikach czy w nieskończoność trzymać podstarzałych farb.