Sherman napisał(a): wielu modelarzy wykorzystuje jako bazę ten sam kolor, czy to 155 Humbrola
to dośc ryzykowne stawiać za wzór tych od humbrola..
Moderator: xenomorph
Sherman napisał(a): wielu modelarzy wykorzystuje jako bazę ten sam kolor, czy to 155 Humbrola
Kamil Feliks Sztarbała napisał(a):to dośc ryzykowne stawiać za wzór tych od humbrola..
Sherman napisał(a):Aczkolwiek jeszcze trochę ludzi tej farbki jako OD używa,
Kamil Feliks Sztarbała napisał(a):co wcale nie swiadczy o farbie, a o jej użytkownikach raczej.. poza tym, nie chcesz chyba napiać, że jest jakiś jedyny słuszny OD
Kamil Feliks Sztarbała napisał(a):Cholera, byłem pewien, że paleta OD to właśnie cała gama jakiś zielonych, oscylujących wokół jakiegoś zielonego, szybko płowiejącego i wyjątkowo wrażliwego na warunki atmosferyczne. Ale ok, mam zestaw OD lifecolora, i każda farba tam inna; powiedz, które wyrzucić, by nie popełniac więcej błędów przy malowaniu pojazdów amerykańskich..

Dumo napisał(a):Na początek sory za jakość zdjęć nie wiem dlaczego aparat się uwziął na mnie nie mogłem go odpowiednio dostroić...

Dumo napisał(a):Mam zamiar jeszcze użyć przegotowanego oleju lnianego pomieszanego z olejami artystycznymi do postarzenia czołgu.
rollingstones napisał(a):Dumo napisał(a):Mam zamiar jeszcze użyć przegotowanego oleju lnianego pomieszanego z olejami artystycznymi do postarzenia czołgu.
Nie rób tego - chyba że chcesz aby wyschnął za dwa lata
Powrót do Pojazdy wojskowe - warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 18 gości