KW-1 w służbie niemieckiej 1:35 Zvezda

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Moderator: xenomorph

KW-1 w służbie niemieckiej 1:35 Zvezda

Postprzez reggy » poniedziałek, 23 sierpnia 2010, 14:24

Hej.
Jakiś czas temu wpadłem na to zdjęcie:
Obrazek
i sylwetka ze strony http://beute.narod.ru
Obrazek
Podoba mi się połączenie bieli i czerni. Jak krzyżak :mrgreen:
Polepiłem więc taką szkaradę, z taniego zestawu Zvezdy. Trochę pracy było z gąsienicami (ogromna ilość wypychaczy) i z kołami (strasznie duże i nierówne szwy i przesunięcia formy), ale sama buda sklejała się bardzo przyjemnie. Nie miałem już w pudełku jednego peryskopu, ale to nie problem dorobić.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Model Zvezdy przedstawia wersję z 1940 roku, a pojazd zdobyczny jest wersją późniejszą z innym jarzmem - przerobiłem więc:
Obrazek
Obrazek
Pan figurant to składak z 3 zestawów Miniartu i Dragona plus sporo Greenstuffu na dorobienie amputowanej "dupki":
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Zimowy kamuflaż naniesiony moją ulubioną metodą, czyli biała Vallejo z aerografu na Sidolux i męczenie mokrym pędzlem. Krzyże i pasy od masek z taśmy Tamiyi.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
A tu już po washu z brązu Van Dycke, a na gąski dodatkowo z umbry palonej:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
reggy

Reklama

Re: KW-1 w służbie niemieckiej 1:35 Zvezda

Postprzez rollingstones » poniedziałek, 23 sierpnia 2010, 18:51

Jak go jeszcze bardziej uflogasz olejami to dał bym z powrotem bieli vallejo a postaci takich pin washy.
płotka
rollingstones

Postprzez siara1939 » poniedziałek, 23 sierpnia 2010, 22:55

Fajnie wyglada, choc chyba krzyze mialy szerzej obwodki- widac to szczegolnie na zdjeciu z przodu.
siara1939

Korvettenkapitän PWM'u

Postprzez reggy » poniedziałek, 23 sierpnia 2010, 23:20

Obwódki obwódkami, ale teraz patrzę na to zdjęcie i własnej głupocie nie wierzę. Tak ślepo wzorowałem się na planszy barwnej przy malowaniu wieży, że nie ma ona nic wspólnego z tą ze zdjęcia. Pasy niżej i cieńsze, krzyż bardziej z przodu i o wiele bardziej smukły - tak powinno być.
No i klops, jest nieprawdziwek. :(
reggy

Powrót do Pojazdy wojskowe - warsztat