Moderator: xenomorph

tankmania napisał(a):skala72 napisał(a):Ale o czym ty piszesz, zobacz jak inni oceniają modele na podstawie in boxu, a nawet na podstawie zdjęcia,
Inni też gwałcą i kradną więc taki argument nie przemawia do mnie.
pilex7 napisał(a):Mam wrażenie czytając ten wątek, że oglądam kolejny spektakl serwowany przez naszą telewizję z udziałem naszych polityków - gdzie strony głownie skupiają się na opluwaniu się nawzajem. Przecież na takich wojnach zawsze tracą dwie strony. Jeżeli jedna strona model krytykuje to druga powinna się do tej krytyki obiektywnie odnieść i sprawę zamknąć. Przecież cały nasz światek modelarski jest tak mały, że można go wyliczyć na palcach dwóch rąk.
skala72 napisał(a):trzeba liczyć się z opinią odbiorcy masowego, a nie grupki znajomych i kolesi.

Patterson napisał(a):Co do Kubusia, ciekawe jakby model był super dokładny, suwmiarka aż mięknie, a formy niezwykle skomplikowane co wymusiłoby cenę 550zł za model to znaleźli by się chętni na jego zakup. Jak już mówili tu koledzy, każda firma stosuje uproszczenia technologiczne, nawet "nieomylny" DML. Największa wtopa jaką widzę w tym modelu to liczba żaluzji, reszta to nic nadzwyczajnego czego bym nie widział w innych modelach, także wtryskowych.

skala72 napisał(a):tankmania napisał(a):skala72 napisał(a):Ale o czym ty piszesz, zobacz jak inni oceniają modele na podstawie in boxu, a nawet na podstawie zdjęcia,
Inni też gwałcą i kradną więc taki argument nie przemawia do mnie.
Chłopie Opanuj się!
skala72 napisał(a):PS. Firmo ToRo, jeszcze jedno, BEZ URAZY, powiedzcie osobie rzeźbiącej główki do figurek, aby trochę bardziej się starała, bo można się ich przestraszyć

Domi napisał(a):Rzeczywiście, spawy na kadłubie Shermana jak w 1:1...
tankmania napisał(a):Po trzech sekundach patrzenia. Stosunek dwóch odległości i zobacz gdzie się zaczyna poziomy błotnik w modelu, a gdzie w oryginale.
Sherman napisał(a):[Pewien browar ze Śląska] Koledze skala72 gratulujemy sokolego wzroku ( skoro z odległości 1,5m widzi czy model w skali 1:48 ma 9 czy 10 żaluzji ).
;]
skala72 napisał(a):I technologicznie dało się i nie ma to wpływu na cenę, 1.
skala72 napisał(a):Domi napisał(a):Rzeczywiście, spawy na kadłubie Shermana jak w 1:1...
Na podstawie zdjęcia oceniasz, jak to?? Miałeś go w reku??
A teraz poważnie, jest to 72-ka, dużo mniejsza skala więc wszystkiego nie da się w niej ukazać, zgadzam się z tobą, ale ....
myślę, że lepiej je dorobić te spawy, niż je spiłowywać z modelu z tyloma detalami (taka mała różnica).
Powrót do Pojazdy wojskowe - in-boxy, nowości, opinie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości