Jako że Sebek to chłop poczciwy z dystansem modelarskim( do siebie, mnie - Was w to mieszał nie będę), za jego prośbą o pracach bez liku..cytując:"Bardzo się cieszę że zawitałeś
Za ziarno zrobi świetlik, piątka C Tasca.
Wpoił mi Krzyś jeden, że innych modeli firm różnych jako wzór używać nie trzeba, a ta będzie właściwa,skorzystałem....raz Rafałowi smrt.
Jakieś tam niby "doświadczenie" w zapalniczkach mam, bo zlepiłem jedną, więc druga ma z założenia "pobić" tamtą" - by naświetlić sprawę, po prostu nie lubię tego czołgu - coś nie konwencjonalnie kombinuję(z podstawek wchodzę wyżej, strikte) i znów nie będzie to diorama.Wiem, zasady, regułki...zapatrywania...sens dioramy...
Jeśli o mnie idzie, mojego psucia sens, to tak różnie bywa ale...mam humor i się staram parafrazujączłośliwiekopiującmyślzłotą(proszę podkreślić na czerwono) !
Chciałbym, aby wyszłobyło mi takie coś:

(prośba, MOD, nie rób ciach - jak mi Krzyś poda źródło, ojciec Waldemara niejakiego - migiem poprawię - na chwile obecną zielonego pojęcia nie mam skąd buchnął skan, plissssss)
A do tego dojdą figury AD 1410vs1944, ten od horroru(Fazzy) powiedział mi wprost, abym nie bawił się w ..cytując, w Panią M.
Cóż, być może "wzięła" mnie pomysłowo..a być może będzie to nowum.W trakcie wyjdą kwiatki i być może nastąpi zwrot koncepcji...nie wiem koledzy, jak przy każdej pracy ,mojego autorstwa na końcu będzie odmiennie - deska do schabu, czy tam ramiszcze do zdjęć mniej istotnych i sens trafiony (tam gdzie kręgosłup koniec ma)
W chwili obecnej nie wkleję zestawów do użycia....wszystkich ich nie mam, wiarę możecie mi dać iż żaden z nich ruszony nie jest, dacie?
To tyle tytułem przy długiego, wytłumaczalnego wstępu.
Reszta, to będzie sam plastik i żywica, bez...j/w.
Do zlepienia modelisty, obiecuje że jak zawsze warsztat sprowadzi się do meritum.,..a nie pierdółwstępu(podkreślić na czerwono) jak w tym poście.