I Otwarty Konkurs Modelarski Model-Mania

Nasze wrażenia, relacje z różnych imprez, zawodów, spotkań oraz wizyt w muzeach.

Re: I Otwarty Konkurs Modelarski Model-Mania

Postprzez Adkotech » wtorek, 23 listopada 2010, 15:14

Od razu tłumaczę - Ponieważ każda klasa to nagrody rzeczowe - I dla jasności nie za 20 zł/szt

Już na jakimś forum pisałem - znajdą się sponsorzy - powiększy się liczba klas - bo konkurs sam z siebie ma zostać bezpłatny.
Adkotech

Reklama

Postprzez Kamil Feliks Sztarbała » wtorek, 23 listopada 2010, 15:16

Zastaw się, a postaw sie.. tylko po co porywać się na hojne nagrody, gdy rywalizacja o nie jest cokolwiek pozbawiona sensu, bo równie dobrze można by decydować czy medal dać rekordziście w skoku w zwyż czy kulomiotowi
Kamil Feliks Sztarbała

Postprzez Adkotech » wtorek, 23 listopada 2010, 15:21

Chcemy aby zwycięzca był zadowolony z nagród i miło imprezę wspominał - ot co.

Uczestnicy się zgłaszają na bieżąco - więc nie mogę się do końca zgodzić że rywalizacja (nie wiem czy to odpowiednie słowo) jest pozbawiona sensu.

Temat klas chyba już będzie mnie nękał do 18 grudnia
Adkotech

Postprzez Kamil Feliks Sztarbała » wtorek, 23 listopada 2010, 15:27

Adkotech napisał(a):Chcemy aby zwycięzca był zadowolony z nagród i miło imprezę wspominał - ot co.

Ośmu zwycięzców.. szaleństwo

Rywalizacja jest pozbawiona sensu, bo wystarczy, że wpadnie Precyzyjny ze swoim Ty2 i już wszyscy co przyjechali z pojazdami cywilnymi, czołgami itd. bedą mogli sobie iśc na zapowiadaną okazałą giełde kupić nagrodę pocieszenia, bo o wygranej nie będą mieli co pomarzyć. A gdy jakimś cudem na stół trafi dromader 1/35 Marka Wierchowskieo, to pozamiatane w samolotach, ilu by ich nie było.
Idiotyzm.
Kamil Feliks Sztarbała

Postprzez Adkotech » wtorek, 23 listopada 2010, 15:32

Już sam nie wiem co odpisać - Biję się z myślami coby nikogo nie obrazić ale :

Kamil Feliks Sztarbała napisał(a):Idiotyzm.

to już gruba przesada.

MOŻE DUŻYMI LITERAMI - NIKOGO NA SIŁĘ NIE ZAPRASZAM !!!
Adkotech

Postprzez Kamil Feliks Sztarbała » wtorek, 23 listopada 2010, 15:48

Adkotech napisał(a):to już gruba przesada.

Czemu. Śmiało twierdzę, iż zaproponowana kategoryzacja jest absurdalna i idiotyczna. I nie jest wielkim wyzwaniem dowieść słuszności tego twierdzenia. Tymczasem udowodnienie, że 'Pojazdy cywilne i bojowe, w tym s-f, w tym kolejnictwo' w jednym worku jest pomysłem dobrym bez ryzyka ośmieszenia można uznać za niemożliwe.
Kamil Feliks Sztarbała

Postprzez Adkotech » wtorek, 23 listopada 2010, 16:03

ehhh już szkoda gadać - aż mi się organizować odechciewa

Mam prośbę aby osoby które nie zamierzają wziąźć udziału, lub zamierzają wyłącznie krytykować, obrażać itd. itp w wątku się nie wypowiodały.

Ciekawe czy byłoby im miło gdyby w przypadku ich inicjatywy ciągłe słyszeli - dureń idiota itd itp
Adkotech

Postprzez Jaho63 » wtorek, 23 listopada 2010, 16:22

Żeby nie było dyskusji powinieneś zrobić jedną kategorię i tylko więcej kolejnych miejsc obdarować nagrodami.
Np. kategoria: Model, który MI się spodoba i o którym JA powiem, że wygrał.
Nie kpię! W końcu Ty organizujesz konkurs i jak ktoś chce wziąć udział to musi to zaakceptować, prawda?
Można już połączyć nPWM ze SF. Wcale nie ma wielkiej różnicy!
Jaho63

Postprzez Kamil Feliks Sztarbała » wtorek, 23 listopada 2010, 18:27

Racja. Możesz robić jak zechcesz, ale nie oczekuj, że kuriozalne pomysły zyskaja poklask. Tym bardziej, że tutaj jedyną rzeczą, która wymaga większego nakładu dla stworzenia dobrej imprezy jest pomyślunek
Kamil Feliks Sztarbała

Postprzez Adkotech » wtorek, 23 listopada 2010, 19:14

Widocznie jesteśmy upośledzeni :shock: :shock: :lol: :lol: :P :P :roll: :roll:

Aha i żeby była pełna jasność - Nie szukamy poklasku
Adkotech

Postprzez rollingstones » wtorek, 23 listopada 2010, 20:04

Nie bierz tego do siebie - świetna inicjatywa ale uwierz, zasady nie są najlepsze delikatnie mówiąc - lepiej więcej klas i dyplomy dla zwyciezców niż tak niefortunny pomysł łączenia odmiennych klas.
płotka
rollingstones

Postprzez merlin_PL » wtorek, 23 listopada 2010, 20:13

I raczej poklasku nie znajdziecie. Więc myślę spokojna twoja głowa. Upośledzeniem bym tego nie nazwał, raczej całkowitą ignorancją w sprawach imprez modelarskich. Najpierw trzeba popatrzeć jak to robią inni, pojeździć po imprezach, a potem się zabierać za organizację. Co do twojego tekstu o odechciewaniu się organizowania imprez to czego tak naprawdę oczekiwałeś. Darmowej reklamy dla firmy i poklasku, że coś jest organizowane. Nikt Cie do organizowania nie zmusza. Sorry, ale nie te czasy. Jak ma być słabo zorganizowana impreza z kulawym regulaminem to lepiej niech nie będzie organizowana wcale. Jest w Polsce już x imprez organizowanych lepiej i jest gdzie pojechać. A kolejny niewypał imprezowy tylko zraża modelarzy do wystawiania swoich modeli.
Robią się różne rzeczy
merlin_PL

Postprzez Adkotech » wtorek, 23 listopada 2010, 20:35

Darmowej reklamy - ciężko nazwać to darmową reklamą. Konsultacje u psychoanalityka będą kosztować majątek po tych opiniach które wysłuchuję.

Jedno mi cały czas nie pasuje - jeśli impreza jest słaba, źle organizowana, zły regulamin, złe klasy, firma szuka poklasku, darmowej reklamy itd. to skąd się biorą zgłoszenia ?

Czy niektórzy nie mogą zrozumieć że nie chcę poruszać tego tematu ?
Pozwólcie (bo chyba już muszę prosić o zgodę) zorganizować imprezę - jak będzie niewypał to sam posypię głowę popiołem !!!

Nikt mnie zmusza do organizacji - vice versa - merlin_PL

Ponieważ widzę że niektórzy nie czytają wszystkich postów - jeśli znajdą się dodatkowi sponsorzy - będzie więcej klas tzn wydzielimy plastik i karton oraz cywilne i militarne - może się merlin_PL dorzucisz to będziesz miał od razu - Łódź bogate miasto :mrgreen: - pewnie cię stać :lol:

Znajdź sponsorów to sam ci regulamin zmieniony w zębach przyniosę :!: Przyjedź, pomóż w organizacji to cię jeszcze przewodniczącym JURY zrobię :twisted:
Adkotech

Postprzez piotr dmitruk » wtorek, 23 listopada 2010, 20:49

Myślę, że sprawa jest już jasna, i nie ma o co bić piany. Organizatorzy sami na własnej skórze przekonają się o słuszności swoich założeń.
Pozdrawiam
Piotrek
MOJE PORTFOLIO ARCHIWUM X- W moich galeriach wskazana jest rozsądna krytyka modeli.
piotr dmitruk

Mistrz Osobliwości

Postprzez Kaiser88 » wtorek, 23 listopada 2010, 20:50

Poczekajcie. Dajcie zrobić gościowi imprezę, jak nie wypali to później go zjedziecie...
Obrazek
Kaiser88

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Imprezy - relacje - spotkania - muzea