Tempo trochę spadło, bo rodzinka upomniała się o swój czas, ale coś tam dłubnąłem.
Od poniedziałku powinno być więcej.
Uzupełniłem szpary, które pokazywałem we wcześniej aktualizacji

dziury miały dość nieregularny kształt, więc zrobiłem to w ten sposób, że nałożyłem kulki masy MagicSculp a później całość ścisnąłem tak jak ma to być. Nadmiar został usunięty i szparki znikły

jeszcze muszę te miejsca oczyścić, ale to po tym jak wkleję maskę na swoje miejsce.
Przy okazji widać grill po pierwszym spotkaniu z MS

jamki zostały pouzupełniane.
Następnie dokleiłem pod poprzeczkę po dwa paski 1mm styrenu na każdą stronę i nałożyłem kolejną warstwę MS

Poprzeczka ma w pierwowzorze trochę inny profil, więc będzie trochę zabawy i szlifowania MSa jak stwardnieje. Może być konieczność jeszcze jednego uzupełnienia, ale może to już zrobię szpachlówką samochodową 2składnikową, bo jest trochę miększa w obróbce. MagicSculp jest dość twardy.
Przypomniało mi się, że jeszcze do budy trzeba dokleić przegrodę ogniową między silnikiem i przedziałem pasażerskim

zrobiłem przymiarkę i...

zdębiałem. Co to k.... jest?!

może to nie od tego modelu

zapomnieli nadać jej lekki łuczek.
Może uda mi się ją trochę podgiąć.
Z racji, że kółek ani widu ani słychu (nic dziwnego Święta, Nowy Rok trochę to potrwa) zacząłem też oglądać inne części.
Tak wygląda podłoga wnętrza

zrobili takie śmieszne wzorki. Mi będą one raczej nie potrzebne, więc postanowiłem się ich pozbyć

zaserwowane zostało też takie siedzisko

niezła kanapa. W samochodzie z filmu były wstawione dwa osobne fotele przedzielone tunelem (wcześniej pokazywałem fotkę). Postaram się zrobić coś zbliżonego. Wygrzebałem fotele z modelu Porsche (Fujimi)

są nawet trochę podobne jakby przyciąć zagłówka. W zestawieniu z tą kanapą wyglądają dość drobno

będę musiał dorobić jakieś prowadnice/konstrukcje pod fotel żeby był ciut wyżej. Zresztą tak jest filmowej gablocie

jakość mizerna, bo to wycinek z filmiku jak panowie z WCC robili tego cudaka.