ARCHER 1/35 BRONCO MODELS

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Moderator: xenomorph

Re: ARCHER 1/35 BRONCO MODELS

Postprzez Paweł Czarnocki » sobota, 19 lutego 2011, 10:14

rollingstones napisał(a):No ładnie, ilośc częsci całkowicie wybiła mi z głowy podejście do tego działa :lol:

To zrób rozbitego. Spalony i zdewastowany itp
Zakup w MARTOLI portfela nie boli.
Paweł Czarnocki

Reklama

Postprzez ROMAN » niedziela, 20 lutego 2011, 07:35

Dziś podmalowana komora przeniesienia napędu. Której prawie nie będzie widać ale pomalowałem sobie i uwieczniłem na zdjęciach.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

W Marynarce Wojennej była taka służba której nikt nie cierpiał i było to zesłanie jak na Sybir. Trzeba było się poważnie "zasłużyć" by tam trafić. Ale ktoś to musiał robić. Ja nigdy tam nie trafiłem bo mój przydział był naziemny aczkolwiek widziałem to miejsce. To miejsce to komora podsilnikowa na każdym okręcie. Wygląda upiornie. Kupa smarów, błota, opiłków metalu i wszelakich ustrojstw jakie mogą się znaleźć na dnie jednostki pływającej. Ten cały gnój ma jeszcze tą niedogodność że jest w atmosferze wysokiej temperatury i braku powietrza. Posprzątać to, to wyzwanie graniczące z cudem. A matowie potrafili być upierdliwi, ale sami tam zaczynali więc wiedzieli czego szukać. Dlatego też w komorze przeniesienia napędu tego pojazdu, dno zaznaczyłem tak na mokro jak mi się przypomniało z komory podsilnikowej.
Pozdrawiam
ROMAN

Postprzez Sacrebleu » niedziela, 20 lutego 2011, 12:27

Pomalowane to jest pięknie :shock: , super wyszły te wszystkie otarcia i zacieki, ale moim zdaniem jednak przesadziłeś ... załoga raczej poszłaby siedzieć za taki syf w wozie ... 8-) pewnie że jeść się z tego nie dało ale myślę że i tak mięli sporo czasu na utrzymanie wozu w czystości ... tak sądzę :mrgreen:
Sacrebleu

Postprzez ROMAN » niedziela, 20 lutego 2011, 12:51

Czołg to nie okręt. Na okręcie ten przedział to wysokość mniej więcej 40 do 150 cm. Wtedy oczywiście, co ja widziałem, bo dziś w nowoczesnych "pływakach" pewnie jest jakiś mechanizm samoczyszczący co by nie angażować masy ludzkiej do tak przydennych funkcji. Sądze że w czołgu nikt nigdy pod silnik nie zaglądał bo życie czołgu było za krótkie by w te zakamarki zaglądać a brud i zaistniałe tam gnojowisko nie wpływało na wartości bojowe środka przełamania ofensywnego jakim był pojazd pancerny nawet gdy było to działo samobieżne.
Ostatnio edytowano niedziela, 20 lutego 2011, 15:05 przez ROMAN, łącznie edytowano 1 raz
ROMAN

Postprzez siara1939 » niedziela, 20 lutego 2011, 12:58

A mi sie taki syf podoba. Wole taki syf, niz czysciutkie, wypucowane wanny bez deka smaru i kurzu.
Model przez to zyje.
siara1939

Korvettenkapitän PWM'u

Postprzez Panzer » niedziela, 20 lutego 2011, 14:31

Roman, czy mógłbyś mimo wszystko delikatnie ostrzyć zdjęcia? Trochę za bardzo dają po oczach wszystkie te "faktury", które się tworzą przy wyostrzeniu.

A komora silnikowa piękna - widać, że pojazd sobie trochę pojeździł i masz rację - raczej tam nikt nie zaglądał, no chyba, że wyciągnęli silnik do remontu.
Pozdrawiam, Radek
Obrazek
Panzer

Animal Planet

Postprzez Kacpuś » niedziela, 20 lutego 2011, 14:47

Bardzo fajnie wyszedł ten syf jak i całe zużycie komory silnikowej, aż żal że to wszystko będzie zamknięte i mało widoczne.
Kacpuś

Postprzez spiton » niedziela, 20 lutego 2011, 14:52

Syf jest super.
Wydaje mi się, że polskie wojsko czasu pokoju i jednostki frontowe, to dwa zupełnie różne światy.
spiton

Postprzez Sacrebleu » niedziela, 20 lutego 2011, 18:00

też mi się taki syfek bardzo podoba !!!, a do tego wykonanie pierwsza liga ! pewnie nigdy tak nie będę umiał ... :mrgreen: ale ... z czasami wojny hm ... fotka z Kuwejtu
Obrazek
Sacrebleu

Postprzez Tomek Hejmo » niedziela, 20 lutego 2011, 18:21

Ale to jednostka napędowa o zupełnie innej kulturze pracy. Nie wiem, jak to można do siebie porównywać... Przecież sama różnica w paliwie jest znacząca.

Tomek
Tomek Hejmo

Postprzez Sacrebleu » niedziela, 20 lutego 2011, 18:46

dobra nie było tematu :-) model powstaje piękny i kropka :-> , a na osłodę mustang z silnikiem od shermana 8-)
Obrazek
Sacrebleu

Postprzez Tomek Hejmo » niedziela, 20 lutego 2011, 23:01

Beż fochów proszę :) Po prostu nie widzę sensu porównywania jednostek napędowych, które dzieli prawie 40 lat, w dodatku Abrams jeździ na niebrudzący gaz.

Tomek
Tomek Hejmo

Postprzez ROMAN » niedziela, 20 lutego 2011, 23:07

Panzer napisał(a):Roman, czy mógłbyś mimo wszystko delikatnie ostrzyć zdjęcia?.

Pewnie. Ale ostrzenie jak i kolorystyka to kwestia monitora. Oglądam na codzień te wszystkie fotki na trzech różnych monitorach. Praca, dom itp. i na każdym wyglądają inaczej ale sugestię wezmę pod uwagę bo też mnie drażnią przeostrzone zdjęcia.
ROMAN

Postprzez borch » piątek, 25 lutego 2011, 11:29

Czy możecie wskazać jakąś "dokumentację" do Archera. Oprócz zdjęć kilku egzemplarzy muzealnych nic ciekawego nie znalazłem. Szczególnie jeśli chodzi o wnętrze, bo pracownicy muzeów dość skutecznie przeganiają fotografów.
Sławek
borch

Postprzez Paweł Czarnocki » piątek, 25 lutego 2011, 17:07

borch napisał(a): bo pracownicy muzeów dość skutecznie przeganiają fotografów.
Sławek

Sporo racji jest w tym jest co piszesz. Znalazłem takiego "łolkarunda" :

http://svsm.org/gallery/archer?page=1
Zakup w MARTOLI portfela nie boli.
Paweł Czarnocki

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pojazdy wojskowe - warsztat