Aleksander napisał(a):Przepraszam za OT, aleTimi napisał(a):, reszta to mój debiut w maskach..
Jakiego niebieskiego koloru używasz na "rondlach"? Pytam, bo mam z tym niejaki kłopot.
Ja używam lekko rozjaśnionej Gunze C326.
Aleksander napisał(a):Przepraszam za OT, aleTimi napisał(a):, reszta to mój debiut w maskach..
Jakiego niebieskiego koloru używasz na "rondlach"? Pytam, bo mam z tym niejaki kłopot.
Timi napisał(a):Stan na wczoraj
Aha jeszcze jedno warto rozejrzeć sie za toczonymi lufami, te z RB model kosztują ok 10zł a poprawiają wygląd zdecydowanie.
pozdr

Arcturus napisał(a):Witam,
PS. Bardzo dziękuję Aleksandrowi za końcówki płatów dla wersji Mk IX!

Aleksander napisał(a):walcz dalej z nieożywioną materią - mnie za trochę też ten ICM czeka i to w dwóch wersjach!

Arcturus napisał(a):Dzięki za odpowiedź, zaraz wyszperam Twój wątek..
Grzegorz2107 napisał(a):Arcturus napisał(a):Dzięki za odpowiedź, zaraz wyszperam Twój wątek..
Dotyczy Hasegawy, ale zbiera chyba najdokładniej wszystkie drobiazgi dotyczące maszyn PTF.
viewtopic.php?f=12&t=1635

Arcturus napisał(a):Czeka mnie jeszcze chyba pierwsze w życiu tłoczenie na "kopycie", bo w moim zestawie są pokrywy działek z małym wytłoczeniem, a ZX-6 miał duże "bąble". Chyba że znajdzie się znowu jakaś dobra dusza która ma te elementy w swoim "złomie" i poratuje... Wstępnie przeglądałem oferty firm produkujących dodatki i nie znalazłem żywicznych pokryw.

Mecenas napisał(a): (...) Zostały mi jednak oryginalne pokrywy z modelu Airfixa, ale moim zdaniem wymagają sporej obróbki. Jeśli bardzo się nudzisz to Ci sprezentuję, ale rozsądniejsze byłoby zakupienie jakiegoś zestawu.

Arcturus napisał(a):) i muszę powiedzieć, że jestem pod wrażeniem życzliwości i chęci pomocy jakiej tu doświadczam.
Powrót do Lotnictwo - warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości