Ostach - wiedziałem ze ktoś o te grabki spyta - nie wiem do czego służą - zakładam ze do robienia dziur w polu ryżowym - znalazłem taki wzór na necie - zastanawiam się jednak czy nie zrobię normalnych dodatkowo.
Spitonku - to galeria modelarska, taka bajerancka na polu będzie jak dojdą kury - a to w połowie maja nastąpi. Wykorzystam wtedy mojego kolegę a w zasadzie jego aparat. Mój 10 letni Cannon głupawka nie dał rady niestety. Ostrość mu się rozmywa. Odnośnie jeszcze kolorów ciała - obawiam się że to kwestia monitorów w odbiorze. Dziś w pracy widziałem na kilku i o ile całosć pracy jest kolorystycznie praktycznie taka sama, to na kilku nie ma tego wrażenia szarości a na kilku się pojawia taki refleks jakby szarej mgiełki, nawet niekiedy połyskowej - on może wynikać z oświetlenia i białego tła plus kalibracja monitora. Ja obrabiałem zdjęcia patrząc na mój monitor i laptop jednosześnie jako wypadkową i jest ok - dlatego dopiero dziś zrozumiałem o co mogło chodzić Jerzemu. Oprócz oczywistego braku umiejętności

to jest powód drugi. Część osób widzi to minimalnie inaczej i to inaczej nalezy rozumieć jako gorzej. Ale to lepiej, bo pierwszy raz jestem w pracach - figurki bohaterowie plus podstawka - w pełni zadowolony z odbioru całości na żywo.
Dzięki za komentarze i zachęcam kolegów do Wietnamu - razem rażniej