Korowiow napisał(a):2.spust pracuje bardzo lekko i precyzyjnie
Korowiow napisał(a):1.świetnie wyważony
2.spust pracuje bardzo lekko i precyzyjnie
3.pierwsze malowanie - brak mi słów - do tej pory miałem dwie pseudo Iwaty i nie znajduję nawet słów, którymi można by opisać różnicę w jakości sprzętu, komfortu użytkowania i ogólnego wrażenia jakie daje praca z Evolutionem.
4.co do zaworu fPC to jest to bardzo pożyteczny "dodatek" ,którego już używałem i naprawdę warto było wydać trochę więcej - duża wygoda.
5.czyszczenie po malowaniu - zero problemu bo oprócz wyczyszczenia zbiornika i przepłukaniu nic nie trzeba było robić.
Korowiow napisał(a):Pilex.
Zapewne masz rację - ja po prostu cieszę się zakupem.
A z tym pytaniem Evolution czy Iwata a może coś jeszcze innego to jest jak z pytaniem ,które auta są lepsze Mercedes czy BMW a może jednak Volvo![]()
Jak nie zapomnę to opiszę za jakiś czas swoje doświadczenia - modeli mi nie zabraknie
Korowiow napisał(a):DRODZY FORUMOWICZE POMIMO MOJEGO ZACHWYTU - EVOLUTION SAM NIE MALUJE - NIESTETY.
dzidas napisał(a):Witam.A ja właśnie zamówiłem Infinity z H&S. Ciekawe co myślicie o moim wyborze,bo też zastanawiałem się nad Evolution i Gunze Procon Boy ?
dzidas napisał(a):A ja właśnie zamówiłem Infinity z H&S. Ciekawe co myślicie o moim wyborze,bo też zastanawiałem się nad Evolution i Gunze Procon Boy ?
Kazik napisał(a):Też mam zamiar nabyć nowe aero niebawem i właśnie mam dylemat - Iwata czy Evolution?
pilex7 napisał(a):...w Evolution małe wychylenie spustu powoduje dozowanie dużej ilości farby.
pilex7 napisał(a):fPC jest przydatne dla osób nie posiadających regulacji przy kompresorze, a i tak bardziej dokładny jest ten zawór.
mr.jaro napisał(a):pilex7 napisał(a):...w Evolution małe wychylenie spustu powoduje dozowanie dużej ilości farby.
W takim razie nie potrafisz go wlasciwie wyregulowac, badz stosujesz niewlasciwa dysze.
Powrót do Modelarstwo redukcyjne - dyskusje
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości